Καιρό μετά τη δικαστική διαμάχη που είχε η Άμπερ Χερντ με τον Τζόνι Ντεπ και τελικά έχασε, πλήρωσε την αποζημίωση στο πρώην σύζυγο της, όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση.

Σύμφωνα με το tmz.com, τα λεφτά προέρχονται από την ασφαλιστική της και ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» φέρεται να της έκανε μεγάλο σκόντο, αφού έπρεπε να δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, φέρεται πως συμφώνησαν στο 1 εκατομμύριο, ενώ ο Ντεπ πρόκειται να δωρίσει τα λεφτά σε φιλανθρωπίες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει επιλέξει πέντε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και είναι οι εξής: The Painted Turtle, Red Feather, Tetiaroa Society, Make-A-Film και Amazonia Fund Alliance.

Πηγές δήλωσαν στο TMZ ότι ο Τζόνι Ντεπ επέλεξε το Painted Turtle και το Tetiaroa Society ως φόρο τιμής σε δύο ήρωες της ζωής του, τους ιδρυτές των οργανισμών, Πολ Νιούμαν και Μάρλον Μπράντο.

Επίσης, επέλεξε το Make-A-Film, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που εκπληρώνει ευχές παιδιών από ανθρώπους του χώρου της υποκριτικής, επειδή έχει κάνει μια ταινία μικρού μήκους μαζί τους στο παρελθόν.

Η Red Feather και η Amazonia επικεντρώνονται στο να βοηθήσουν τις αυτόχθονες κοινότητες να διατηρήσουν τον πολιτισμό και την κληρονομιά τους μέσω καταφυγίων και έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας.