Μια παράξενη κατά τα φαινόμενα αντιπάθεια αποκάλυψε ο Μάθιου Πέρι για τον συνάδελφό του Κιάνου Ριβς. «Γιατί οι άνθρωποι με αυθεντικό τρόπο σκέψης, όπως ο Ρίβερ Φίνιξ και ο Χιθ Λέτζερ, πεθαίνουν, αλλά ο Κιάνου Ριβς περπατά ακόμη ανάμεσά μας;» γράφει ο Μάθιου Πέρι στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», που θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου.

Ο σταρ από τη σειρά φαινόμενο Friends είχε συνεργαστεί με τον Ρίβερ Φίνιξ στην πρώτη του ταινία με τίτλο «A Night in the Life of Jimmy Reardon» το 1988. Ο 53χρονος σήμερα ηθοποιός είχε παίξει τον «κολλητό» του Φίνιξ στην ταινία. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Σικάγο, αναπτύχθηκε μεταξύ τους μια δυνατή φιλία και ο Πέρι περιγράφει στο βιβλίο του τον πόνο που βίωσε το 1993 για τον θάνατο του Φίνιξ από υπερβολική δόση σε ηλικία 23 ετών, το 1993. «Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Υπερβολικά όμορφος για αυτόν τον κόσμο, όπως αποδείχθηκε».

Παραδόξως, σύμφωνα με το Page Six, ο τηλεοπτικός «Τσάντλερ» προχωρά σε άλλη μια «μπηχτή» σε βάρος του Κιάνου Ριβς. Ο 53χρονος περιγράφει την αντίδρασή του όταν πληροφορήθηκε στα τέλη του 1997 τον θάνατο του κωμικού Κρις Φάρλεϊ. Ο Αμερικανός σταρ του SNL, που την ίδια χρονιά είχε γυρίσει μια κωμωδία με τον Πέρι, πέθανε από υπερβολική δόση σε ηλικία 33 ετών.

Όταν έμαθε για το τραγικό συμβάν ο Πέρι θεώρησε και πάλι τεράστια αδικία να πεθαίνουν κάποιοι ενώ ζει ο Κιάνου Ριβς!

«Άνοιξα μια τρύπα στον τοίχο του καμαρινιού της Τζένιφερ Άνιστον όταν το έμαθα», γράφει. «Ο Κιάνου Ριβς περπατά ανάμεσά μας».

Ο Κιάνου Ριβς και ο Μάθιου Πέρι δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ, σύμφωνα με το IMDb.com.