Το GNTM επιστρέφει στον «αέρα» του Star Channel για πέμπτη σεζόν και όλα αναμένεται να είναι διαφορετικά, εξάλλου, μετά από ένα χρόνο απουσίας, ανακοινώθηκε και η επιστροφή της Βίκυς Καγιά στο διαγωνισμό. Η Βίκυ Καγιά επέστρεψε στη θέση της και οι νέοι κριτές είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν γυρίσματα για να βρουν το νέο Next Top Model της Ελλάδας, το οποίο τη φετινή σεζόν θα είναι σίγουρα γυναίκα.

Όπως έγινε γνωστό χθες και επίσημα, η Σοφία Χατζηπαντελή θα κάτσει σε μία από τις τέσσερις καρέκλες της κριτικής επιτροπής του GNTM μέχρι να βρει ποιες γυναίκες – ηλικίες από 18 έως 88 – θα μπουν στο σπίτι του reality μόδας. Το 25χρονο μοντέλο θα έχει θέση special guest κριτή στο GNTM, αφού θα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή μόνο για τις διαδικασίες των auditions.

Μάλιστα, η Σοφία Χατζηπαντελή έχει ήδη προκαλέσει συζήτηση γύρω από το όνομα της με χαρακτηριστικό το σχόλιο του Λάκη Γαβαλά ο οποίος τόνισε πως: «Tο παίζει Φρίντα Κάλο, αλλά είναι η… Φρύδια Κάλο».

Ποια είναι όμως η «νέα» του GNTM, Σοφία Χατζηπαντελή;

Η Σοφία Χατζηπαντελή, αν και μόνο 25 χρόνων έχει ήδη χαράξει το δικό της δρόμο στον κόσμο της μόδας αλλά και στη μάχη για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Τα πυκνά της φρύδια αποτελούν σήμα κατατεθέν της αφού είναι το δικό της statement κατά των στερεότυπων προτύπων της τέλειας ομορφιάς.

Το μοντέλο έχει Ελληνοκύπριο πατέρα και Βρετανίδα μητέρα και έχει ξεκινήσει το #UnibrowMovement, ένα body positive κίνημα, υπέρ της τριχοφυΐας, το οποίο έχουν αγκαλιάσει αρκετές διάσημες προσωπικότητες όπως η Paris Jackson.

Μάλιστα, έχει φροντίσει να δώσει και όνομα στα δικό της ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που είναι τα φρύδια της. Η Σοφία Χατζηπαντελή έχει ονομάσει τα πυκνά φρύδια της «Βερόνικα».

«Δεν το κάνω όλο αυτό για να πείσω τον κόσμο να συμπαθήσει τα φρύδια μου. Περισσότερο το κάνω για να δείξω ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του έχοντας μια προτίμηση. Προσωπικά, πιστεύω ότι φαίνομαι πιο ωραία έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν, αλλά είμαι απόλυτα κουλ με αυτό», έχει δηλώσει στο παρελθόν η Σοφία Χατζηπαντελή σε ένα άρθρο-αφιέρωμα που έκανε για εκείνη το αμερικανικό Harpeer’s Bazaar.

Όπως έχει αποκαλύψει η ίδια τα μεγάλα και πυκνά της φρύδια τα κληρονόμησε από τη μητέρα της, η οποία την ενέπνευσε όχι μόνο να τα φροντίζει αλλά και να νιώθει περήφανη γι’ αυτά από τότε που ήταν μικρή.

Η Σοφία Χατζηπαντελή γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1997 και κατάγεται από την Κύπρο. Αργότερα μετακόμισε στις ΗΠΑ μαζί με τον πατέρα της και τον αδερφό της όπου σπούδασε μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ ενώ ταυτόχρονα έκανε την πρώτη της επαφή με τον χώρο του modelling.

«Μπορεί σε 5 χρόνια να κοιτάω φωτογραφίες μου και να σκέφτομαι ότι ήταν απλώς μια κουλ φάση. Μέχρι όμως ο κόσμος να αρχίσει να αποδέχεται τον διπλανό του για τα φυσικά του χαρακτηριστικά ή τον τρόπο που επιλέγει να δείχνει, δεν πρόκειται να το αποχωριστώ», έχει πει η ίδια.

Η Σοφία Χατζηπαντέλη έχει φωτογραφηθεί σε διεθνή περιοδικά όπως Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, New York Times και Vanity Fair και έχει δουλέψει με κορυφαίους σχεδιαστές, όπως με τον Ζαν-Πολ Γκοτιέ.

Οι απειλές κατά της ζωής της

Στο παρελθόν, το νεαρό μοντέλο είχε αποκαλύψει πως δεχόταν απειλές κατά της ζωής της λόγω των φρυδιών της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη εκπομπή «Good Morning Britain» είχε πει πως: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου. Προσπαθώ να μην διαβάζω όλα τα αρνητικά μηνύματα. Είναι κρίμα όμως να θες να διαβάσεις τα θετικά μηνύματα και να πέφτεις πάνω στα αρνητικά». Η Σοφία Χατζηπαντελή είχε εξομολογηθεί ότι τα αρνητικά σχόλια την όπλισαν με πείσμα για να ξεκινήσει την καμπάνια της ενάντια στα «πολιτικά ορθά» πρότυπα ομορφιάς.

Η προσωπική της ζωή

Εκτός όμως από την επαγγελματική της πορεία, η Σοφία Χατζηπαντελή διατηρεί χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να κρύβεται, και στην προσωπική της ζωή. Από το 2019 διατηρεί σχέση με τον φωτογράφο Ζακ Αποστόλου που ζει στο Λονδίνο και τα κοινά τους στιγμιότυπα στα social media δείχνουν πόσο ερωτευμένοι είναι.