Ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα πάνω του, λόγω του ότι από στιγμή σε στιγμή αναμενόταν η ετυμηγορία των ενόρκων για την πολύκροτη δίκη ενάντια στην πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στη συναυλία του Τζεφ Μπεκ στην Αγγλία.

Την 1η Ιουνίου, οι ένορκοι έκριναν τόσο τον Ντεπ όσο και τη Χερντ υπεύθυνους για δυσφήμιση, αλλά ο Ντεπ κέρδισε μεγαλύτερη αποζημίωση. Του επιδικάστηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και 350.000 δολάρια για τιμωρητική αποζημίωση, ενώ η Χερντ κέρδισε 2 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και τίποτα για τιμωρητική αποζημίωση.

Και ενώ η απόφαση των ενόρκων ανακοινώνονταν στο δικαστήριο της Βιρτζίνια, όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη, ο σταρ του Χόλιγουντ ρόκαρε on stage με τον Τζεφ Μπεκ.

Ποιος είναι ο Τζεφ Μπεκ – Η ενασχόληση του Ντεπ με τη μουσική

Τζεφ Μπεκ

Ο Τζεφ Μπεκ είναι ένας διάσημος κιθαρίστας που κάποτε ήταν μέλος του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Yardbirds. Έφυγε από το συγκρότημα μετά από μερικά χρόνια και δημιούργησε το 1967 το The Jeff Beck Group, το οποίο όμως διαλύθηκε μετά από λίγα μόλις χρόνια. Μέσα στα χρόνια, όπως σημειώνει το All Music, ο Μπεκ μπαινόβγαινε στο προσκήνιο, κάνοντας συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες και ένα από τα πολλά πρότζεκτ του ήταν με τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Τζόνι Ντεπ ασχολείται με την υποκριτική από τη δεκαετία του ’80, αλλά η πρώτη του αγάπη ήταν πάντα η μουσική. Μάλιστα, ο ηθοποιός μετακόμισε στο Λος Άντζελες με το συγκρότημά του για να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική, αλλά οι συναυλίες δεν απέδιδαν αρκετά χρήματα για να βγάλει αξιοπρεπή προς το ζην, σύμφωνα με το Biography.

Εκείνη την περίοδο ασχολήθηκε με την υποκριτική και ο πρώτος του μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην κλασική ταινία slasher του Wes Craven «A Nightmare on Elm Street». Το συγκρότημα του Ντεπ διαλύθηκε το 1985 και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην καριέρα του ως ηθοποιός.

Συνεργασία Τζόνι Ντεπ και Τζεφ Μπεκ

Το 2020, ωστόσο, ο Τζεφ Μπεκ και ο Τζόνι Ντεπ κυκλοφόρησαν το single «Isolation», το οποίο είναι μια διασκευή του τραγουδιού του Τζον Λένον του 1970 από το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ. Όπως αναφέρει το Rolling Stone, ο Μπεκ και ο Ντεπ συνεργάζονταν για μερικά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το single. Σύμφωνα με τον Μπεκ, ο ανατρεπτικός ηθοποιός θεώρησε επίκαιρο να κυκλοφορήσει το τραγούδι εν μέσω της απομόνωσης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κυκλοφόρησε επίσης ένα επίσημο μουσικό βίντεο του τραγουδιού, στο οποίο εμφανίζεται το δίδυμο να ερμηνεύει το τραγούδι σε μία από τις ζωντανές συναυλίες που έδωσαν μαζί πριν από την επίσημη κυκλοφορία του single.

Τζεφ Μπεκ

Το 2021, η Daily Mail ανέφερε ότι ο Ντεπ περνούσε χρόνο με τον Μπεικ στο στούντιό του στο Sussex. Δούλευαν μαζί πάνω σε τραγούδια, ενώ ήταν, επίσης, ένας τρόπος για τον Ντεπ να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας στο Χόλιγουντ εν μέσω της διαμάχης γύρω από το διαζύγιό του με την Άμπερ Χερντ και τις κατηγορίες της εναντίον του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπεκ λειτούργησε ως καλός φίλος για τον Ντεπ εν μέσω της δύσκολης περιόδου στη ζωή του και η κοινή τους δουλειά επέτρεψε στον ηθοποιό να επικεντρωθεί στην αγάπη του για τη μουσική.

Οι αιφνιδιαστικές εμφανίσεις του Τζόνι Ντεπ στις συναυλίες του Τζεφ Μπεκ

Τζόνι Ντεπ

Τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησε η δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ. Ο πρωταγωνιστής του σίκουελ «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» μήνυσε την πρώην σύζυγό του για 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια υπόθεση δυσφήμισης για ένα άρθρο που έγραψε για την Washington Post το 2018. Η Χερντ ανταπάντησε για 100 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενη ότι ο (πρώην πια) δικηγόρος του Ντεπ, Adam Waldman, έκανε δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον της, σύμφωνα με το NBC News. Τη δίκη παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των ενόρκων, οι οποίοι βρήκαν ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση την Άμπερη Χερντ.

Ενώ περίμενε την ετυμηγορία των ενόρκων, ο Ντεπ έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στη συναυλία του Τζεφ Μπεκ στην Αγγλία, όπου ερμήνευσαν το «Isolation» και δύο άλλα διασκευασμένα τραγούδια, το «Little Wing» του Jimi Hendrix και το «What’s Going On» του Marvin Gaye, όπως αναφέρει το Metro UK. Ο Μπεκ παρουσίασε τον φίλο του λέγοντας ότι ο Ντεπ χτύπησε το καμαρίνι του πριν από χρόνια και από τότε «δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε». Είναι σίγουρο ότι η φιλία μεταξύ των δύο πηγαίνει πέρα από τις μουσικές τους δουλειές.