Ένα κότερο κορυφαίας κατασκευής που επιτυγχάνει τα ιδανικά της άνεσης, των επιδόσεων και του στιλ έκαναν δώρο στον Παναγιώτη Junior Αγγελόπουλο οι γονείς του Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η αξία του σκάφους φθάνει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δεκαοχτώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ η οικογένεια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου διαθέτει ήδη ένα κότερο της Swan Yachts που το έχουν κάνει δώρο στην κόρη τους Καρολίνα Αγγελοπούλου.

Το κότερο ήταν το δώρο της οικογενείας στον πρωτότοκο γιο τους, ο οποίος σύντομα ολοκληρώνει τον κύκλο των σπουδών του σε πανεπιστήμιο της Αμερικής. Λέγεται μάλιστα πως ο ίδιος είχε ζητήσει από τους γονείς του ένα σκάφος γι’ αυτόν και την παρέα του, όπως εκείνο που διαθέτει η αδελφή του Καρολίνα.

Οι γονείς του από την άλλη -και λόγω των εξαιρετικών του επιδόσεων στις σπουδές του- δεν του χάλασαν χατίρι και, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο Παναγιώτης Junior Αγγελόπουλος μαζί με τους φίλους του και το μικρότερο αδελφό του ήδη απολαμβάνει τις ομορφιές του Αιγαίου με το νέο του απόκτημα.

Καταστρώματα από τικ και εσωτερικό από μαόνι

Το μήκος του σκάφους φτάνει τα 110 πόδια (30 μέτρα), σε αντίθεση με το παλαιότερο της οικογενείας που έχει 80 πόδια μήκος. Την κατασκευή του στη Φινλανδία ανέλαβε η Nautor Swan Yachts, η οποία θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο και είναι ονομαστή για τις συμμετοχές της στο Rolex Cup. Διαθέτει τρεις καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έξι άτομα, συν το πλήρωμα των πέντε ατόμων.

Το κότερο, λόγω των τελειό­τερων συστημάτων πλεύσης και πλοήγησης που διαθέτει, είναι ιδιαίτερα εύκολο στο χειρισμό του, ακόμη και στους ελιγμούς σε όλες τις θαλάσσιες συνθήκες. Σε αυτό, όπως λέγεται, έχει συνδράμει τα μέγιστα η εταιρεία Nautor, η οποία θεωρείται κορυφαία για τα εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά πλεύσης που παρέχουν ταυτόχρονα και εξαιρετική απόδοση.

Όπως και το προγενέστερο που διαθέτει η οικογένεια και είναι αγκυροβολημένο στη μαρίνα του ΣΕΦ, το νέο Swan 110 έχει τη γάστρα του jet blue και η υπερκατασκευή του είναι λευκή, ενώ τα καταστρώματα είναι κατασκευασμένα από ξύλο τικ και το εσωτερικό από μαόνι. Η τραπεζαρία του σκάφους μπορεί άνετα να φιλοξενήσει έξι άτομα, ενώ στο πιλοτήριο έχουν τοποθετηθεί επιπλέον καθίσματα, προκειμένου οι καλεσμένοι και ο ιδιοκτήτης να μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους με θέα τη θάλασσα.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα σκάφος που είναι συνδυασμός των δελεαστικών και συναρπαστικών επιδόσεων της ιστιοπλοΐας και της απόλυτης πολυτέλειας. Πέρα από τα πανιά του, το σκάφος διαθέτει έναν κινητήρα 414 MTU με χωρητικότητα καυσίμου που μπορεί να φθάσει τα έξι χιλιάδες λίτρα, γεγονός το οποίο του επιτρέπει να ταξιδεύει με ταχύτητα δώδεκα κόμβων.

Ανέσεις και εξοπλισμός

Από τη μια άκρη του ως την άλλη, το νέο σκάφος του Παναγιώτη Junior Αγγελόπουλου διαθέτει κλιματισμό, δύο ραντάρ και συστήματα GPS. Έχει ταυτόχρονα πάνω του δορυφορικό δέκτη, αυτόματο πιλότο και σύστημα επικοινωνίας GSM Mini M για τηλέφωνο, e-mail και fax.

Στον πλήρη εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται ένα φουσκωτό τζετ 125 ίππων, ένα τζετ σκι, wakeboard, πλήρης σειρά για ψαροντούφεκο και πάρα πολλά άλλα αλιευτικά εργαλεία. Στις τρεις δίκλινες καμπίνες και στα σαλόνια του υπάρχει δορυφορική τηλεόραση, DVD player, βίντεο και στερεοφωνικό CD, τόσο εσωτερικά, όσο και στο κατάστρωμα του σκάφους.

Το σκάφος της Καρολίνας Αγγελοπούλου

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο κότερο που αγόρασε η οικογένεια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και στη συνέχεια προσφέρθηκε ως δώρο στην κόρη της οικογένειας. Είναι και αυτό κατασκευασμένο στα ναυπηγεία της Φινλανδίας από την ίδια εταιρεία, η οποία θεωρείται κορυφαία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το σκάφος αυτό είχε κατασκευαστεί και παραδοθεί στην οικογένεια το 2004, ενώ είχε πάρει μέρος σε ράλι θαλάσσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο κεντρικό του ιστίο υπάρχει ακόμη και σήμερα το γράμμα Μ της Metrostar του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Το κότερο αυτό είναι μικρότερο από το νέο σκάφος και σήμερα είναι αγκυροβολημένο στη μαρίνα του ΣΕΦ, στη θέση που δένει το ένα από τα δύο mega yacht της οικογένειας, το «Alfa Nero».

Πηγή: Ciao