Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν θα εφημερεύει πλέον πέραν των νόμιμων εφημεριών, καθώς οι γιατροί θεωρούν ότι τα αρμόδια υπουργεία εμπαίζουν τόσο τους ίδιους όσο και την κοινωνία, αφού δεν τους έχουν πληρώσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών υπερωρίας και περικόπτουν την αμοιβή για τις επιπλέον εφημερίες αφήνοντας στον «αέρα» τα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν από το Ιανουάριοι οι γιατροί όπως αποφάσισε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου θα μένουν ακάλυπτα για αρκετές ημέρες το μήνα.

«Η πρόσφατη υπουργική απόφαση των κ.κ Λοβέρδου-Σαχινίδη για περικοπή των πρόσθετων εφημεριών αποτελεί άθλιο εμπαιγμό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και μνημείο εγκληματικής αδιαφορίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, ειδικά στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Κανείς από μας δεν είναι στο ΕΣΥ για επαιτεία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εφημερεύουν για να καλύπτουν τις επείγουσες ανάγκες των ασθενών. Εφημερεύουν, επίσης, γιατί δεν επιβιώνουν με το μισθό πείνας που πληρώνει το ΕΣΥ και τα χρήματα αυτά συμπληρώνουν το λειψό εισόδημα τους.

Η υπουργική απόφαση για τις εφημερίες και η επιβολή της αναλογίας 5/1 για τις προσλήψεις και στην υγεία, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, θα οδηγήσουν πολλά νοσοκομεία σε οριστική κατάρρευση.

Από τώρα και μετά δεν θα εκτελεσθεί καμία εφημερία πρόσθετη. Θα εκτελούνται μόνο οι εφημερίες που προβλέπονται από το νόμο. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: ΜΕΘ ως τις 18 Ιανουαρίου, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ως τις 24 Ιανουαρίου, Παθολογική ως τις 24 Ιανουαρίου, Ορθοπεδική ως τις 24, Μικροβιολογικό ως τις 18, Αξονικός ως τις 18, Χειρουργική ως τις 18, κ.λ.π», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: goodnet.gr