Λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι τα εμβόλια είναι μόνο για τα παιδιά. Δεν είναι όμως έτσι τα εμβόλια είναι και για τους ενήλικες. Τα σημαντικότερα εμβόλια των ενηλίκων είναι:

Το εμβόλιο της γρίπης:
Συνήθως συστήνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Επίσης αφορά άτομα με χρόνια καρδιολογικά ή πνευμονολογικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσους πάσχουν από παθήσεις των νεφρών και του ήπατος. Απευθύνεται επίσης σε όσους πάσχουν από παθήσεις που ρίχνουν την άμυνα του οργανισμού.

Το εμβόλιο του τραχήλου της μήτρας:
Το πρώτο εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χορήγηση σε κορίτσια και γυναίκες ηλικίας από 9 έως 26 ετών.  Δεν είναι καλά γνωστό  το πόσο καιρό το εμβόλιο προσφέρει ανοσία, δηλαδή προστατεύει από του ιούς HPV. Επίσης δεν είναι γνωστό εάν προστατεύει και σε ποιο βαθμό, τις γυναίκες που έχουν ήδη μολυνθεί από του ιούς αυτούς.

Το εμβόλιο του τετάνου:
Είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο για όλους τους ενήλικες και δυστυχώς πολλοί το παραμελούν. Πλέον γίνεται μεικτό εμβόλιο τετάνου και διφθερίτιδας μαζί. Το εμβόλιο πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 10 χρόνια.

Το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου:
Το εμβόλιο αυτό προστατεύει από την πνευμονία την μηνιγγίτιδα και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Συνιστάται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,στους καρδιοπαθείς, σε όσους έχουν αφαιρέσει τη σπλήνα τους σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα άσθματος και σε ασθενείς με διαβήτη.Το εμβόλιο αυτό πρέπει να γίνεται κάθε 5 χρόνια.