Η Σενεγάλη δεν πλήττεται πλέον από την επιδημία του Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα από τη Γενεύη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Ο ΠΟΥ ανακοινώνει επισήμως το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στη Σενεγάλη και συγχαίρει τη χώρα αυτή για την αποφασιστικότητα που επέδειξε στο να σταματήσει την εξάπλωση του ιού» ανέφερε ο διεθνής οργανισμός.

Η απόφαση αυτή του ΠΟΥ ήταν αναμενόμενη, αφού έχουν ήδη περάσει 42 ημέρες -ο μέγιστος χρόνος επώασης του ιού- από την ημέρα που εντοπίστηκε το πρώτο και μοναδικό κρούσμα του Έμπολα στη χώρα. Ο ασθενής, ένας άνδρας από τη Γουινέα, ανάρρωσε και κανείς από τους 74 ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή δεν προσβλήθηκε από τον ιό.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Υγείας της Κοινότητας Ανατολικής Αφρικής (ΚΑΕ) που συνεδρίασαν στην Αρούσα της Τανζανίας, αποφάσισαν να στείλουν περισσότερους από 600 γιατρούς και νοσηλευτές στη Δυτική Αφρική για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί των πέντε χωρών (Τανζανία, Κένυα, Ουγκάντα, Μπουρούντι και Ρουάντα) εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους «για την ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των νεκρών». Η Κένυα θα στείλει στις πληγείσες χώρες 15 γιατρούς, η Ουγκάντα 14, η Ρουάντα 7 και η Τανζανία 5. Το Μπουρούντι θα στείλει 250 νοσηλευτές και η Κένυα 300.

Την Πέμπτη, η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα είχε απευθύνει έκκληση στις χώρες της Αφρικής να βοηθήσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.