Μια νοσοκόμα που ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, αφού ήρθε σε επαφή με έναν εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση που έχει νοσήσει, εισήχθη σε νοσοκομείο της Γαλλίας σήμερα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η γυναίκα αυτή, που έχει υψηλό πυρετό, μεταφέρθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το σπίτι της στην περιοχή Ο-ντε-Σεν του Παρισιού στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σεν Μαντ έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε η εφημερίδα Le Parisien.

Η νοσοκόμα αυτή ερχόταν συχνά σε επαφή με μια άλλη νοσοκόμα που εργαζόταν εθελοντικά στην οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) και η οποία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία και επαναπατρίστηκε στη Γαλλία τον προηγούμενο μήνα για νοσηλεία. Ήταν η πρώτη γαλλίδα πολίτης που προσβλήθηκε από τον ιό, όμως αφού έλαβε μια πειραματική θεραπεία είναι πλέον υγιής.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του Τύπου, όμως την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα σχολιάζει πιθανά κρούσματα του ιού Έμπολα προτού διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.