Η κατανάλωση τροφών με υψηλά λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ίσως ευθύνεται για τη γέννηση παιδιών με γενετικές ανωμαλίες. Σ΄αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του Κέντρου Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Human Molecular Genetics, η μητρική διατροφή κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να αλληλεπιδρά με τα γονίδια του κυοφορούμενου εμβρύου και να επηρεάζει τον τύπο ή την σοβαρότητα των γεννητικών ελλειμμάτων, όπως η υπερωιοσχιστία και η συγγενής καρδιοπάθεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι συγκεκριμένες γονιδιακές αλλαγές, όπως η ανεπάρκεια στο γονίδιο Cited2, που προκαλείται από τη δίαιτα μ’ αυξημένα λιπαρά, μπορεί να δώσει το έναυσμα για την συγγενή καρδιοπάθεια.