Για την, όπως τόνισε, άκρως μεταδοτική ιλαρά μίλησε το πρωί της Παρασκευής (23/2) η Ματίνα Παγώνη και εξήγησε ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Παράλληλα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στα απογευματινά χειρουργεία και επεσήμανε πως «έρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία».

Αναφερόμενη στο κύμα ιλαράς που έχει σαρώσει την Ευρώπη, η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, είπε: «Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής».

«Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον κορονοϊό, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσο πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα», συμπλήρωσε.

Τι είπε για τα απογευματινά χειρουργεία

«Τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται, για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία», δήλωσε.

«Ο υπουργός μάς είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο», σημείωσε.

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι δωρεάν τα απογευματινά χειρουργεία.

«50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος», τόνισε.