Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα σήμερα μέσα στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν ΜΚΟ επιχείρησε να αδειάσει ένα φορτηγό ξύλα για τους πρόσφυγες σε χωράφι που ανήκε στον Λάζαρο Ούλη, τον αγρότη που χθες άρχισε να οργώνει το χωράφι του, δίπλα στις σκηνές.

Σήμερα, η σύζυγός του έδιωξε από το χωράφι τους τη νταλίκα με τα ξύλα, τα οποία ξεφορτώθηκαν τελικά στη μέση του δρόμου από όπου όρμηξαν για να τα πάρουν εκατοντάδες πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί κάτοικοι της Ειδομένης διαμαρτυρόμενοι για την μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 το πρωί, στη γέφυρα, πριν από το χωριό της Ειδομένης. «Εκεί που υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά, τώρα υπάρχει αγανάκτηση. Κυρίως οι αγρότες της περιοχής χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτή την εποχή τα υπό κατάληψη χωράφια τους» σημείωσε.