Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης

Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:17
23/01/2014
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης
loading

Μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα έως και τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει οι επιλαχόντες της «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών» που έχουν αντικαταστήσει όσους διεγράφησαν να ενεργοποιήσουν την επιταγή κατάρτισης. Σημειώνεται ότι μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους νέους να συνδυάσουν θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση για διάστημα 5 μηνών, σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματικές ειδικότητες της επιλογής τους. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση είναι 400 ευρώ. Το επίδομα πρακτικής άσκησης είναι 2.300 ευρώ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 2.000 ευρώ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, προβλέπεται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση που θα μετατρέψει την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας.

Ενεργοποίηση

Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης (voucher) πραγματοποιείται όταν υπογραφεί η τριμερής σύμβαση μεταξύ άνεργου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης, αφού προηγουμένως ο άνεργος έχει επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης.

Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίησή του είναι να επιλεγεί ο πάροχος κατάρτισης, και ακολούθως να υπογραφεί η τριμερής σύμβαση. Τα στοιχεία επικοινωνίας των παρόχων κατάρτισης ανά γεωγραφική περιοχή βρίσκονται:

Δείτε εδώ για αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ ή

Δείτε εδώ για αποφοίτους δευτεροβάθμιας.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρέχονται από την τηλεφωνική γραμμή 800 11 44444, η οποία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00, χωρίς κόστος για τον καλούντα.

Τα ονόματα των ωφελούμενων

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει