Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μέσα από μια διαδρομή μισού αιώνα, θεωρείται πλέον ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναβαθμίζει το θεσμό της ιδιωτικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει μια συνολική 360 εμπειρία με στόχο τη δημιουργία όχι μόνο άρτια καταρτισμένων επαγγελματιών, αλλά και ολοκληρωμένων ανθρώπων! Με περισσότερες από 80 ειδικότητες σε 4 δομές – Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα – ο πλήρως ανανεωμένος Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά σπουδαστών! Τα Τεχνικά Επαγγέλματα, η Μηχανολογία, η Ηλεκτρολογία, οι Αυτοματισμοί,  επεκτείνονται και δημιουργούν τεράστια ζήτηση για καταρτισμένους τεχνικούς με γνώσεις και εξειδίκευση. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι η 1η σχολή που καθιέρωσε τις ειδικότητες της Μηχανολογίας στο Υπουργείο Παιδείας από το 1971.

Τεχνικός Μηχανοτρονικής

Ο Τεχνικός Μηχανοτρονικής στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι ειδικοί μηχανικοί του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσαρμόζουν διαρκώς τα προγράμματα πρακτικής της ειδικότητας, προκειμένου να διαμορφώσουν επαγγελματίες έτοιμους για τις απαιτήσεις των σύγχρονων εξελίξεων. Οι σπουδαστές δεν μαθαίνουν απλά, αλλά εξασκούνται στα εργαστήρια – συνεργεία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε όλο το φάσμα των εφαρμογών του κλάδου της μηχανοκίνησης (αυτοκίνητα, δίκυκλα, μηχανές θαλάσσης κλπ.), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή τους. Άμεση πρακτική άσκηση σε μηχανουργείο, εφαρμοστήριο και εργαστήριο συγκολλήσεων, όπου διεξάγονται μηχανουργικές κατασκευές, μηχανουργικές μετρήσεις, εργασίες εφαρμογής και ελασματουργικές εργασίες, καθώς και οξυγονοκολλήσεις και ηλεκτροσυγκολλήσεις, εργαστήριο μηχανικού μέρους αυτοκινήτων συμβατικής και σύγχρονης τεχνολογίας καθώς και λυσιαρμολόγηση κινητήρων. Οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής παρακολουθούν αλλά και συμμετέχουν σε αγώνες motocross. Οι συνεργάτες είναι οι πλέον αναγνωρισμένοι στον χώρο της μηχανοκίνησης. Η Mercedes – Benz Ιωαννίδης, οι κολοσσοί TOYOTA και BOSCH, καθώς και η εταιρία Εσκιάδης – Μπαλοδήμος ΑΕΒΕ  είναι μερικές μόνο από τις επιχειρήσεις που συνεργάζεται το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Ψυκτικός και Θερμοϋδραυλικός

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αριθμεί από το 1974 περίπου 4000 αποφοίτους της ειδικότητας Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού , με σταθερή και εξελισσόμενη καριέρα. Το Σωματείο Αδειούχων Ψυκτικών υποστηρίζει το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με μια σειρά από εκπαιδευτικές επισκέψεις και σεμινάρια, ενώ προωθεί τους απόφοιτους στις εταιρείες του τομέα για πρακτική εξάσκηση και κάλυψη θέσεων εργασίας. Παράλληλα, πληθώρα σεμιναρίων πάνω στα νέα συστήματα θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας γίνονται στους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου. Το επάγγελμα του θερμοϋδραυλικού οδηγεί ταχύτατα σε μια προσοδοφόρο καριέρα με σημαντικές οικονομικές απολαβές. Ο τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων είναι ένας εξειδικευμένος τεχνικός ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων και συσκευών αερίων καυσίμων, τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και με τη διανομή, μεταφορά και ποιοτικό έλεγχο αυτών.  Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε εταιρίες που ασχολούνται με εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ενδοδαπέδιας θέρμανσης, υδραυλικών και αποχετευτικών δικτύων, αντλιών θερμότητας και συντηρήσεις καυστήρων.

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και Αυτοματισμός

Σήμερα ο Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες-απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων. Περιζήτητος όμως είναι και ο τεχνικός αυτοματισμών, καθώς  είναι ένα επάγγελμα με τεράστια πελατειακή βάση λόγω της πληθώρας εφαρμογών στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι νέες απαιτήσεις των αυτοματοποιημένων συστημάτων της παραγωγικής διαδικασίας, διεργασίας, εποπτείας και ανάπτυξης του δίνουν κυρίαρχο ρόλο και κάνουν τον απόφοιτο τεχνικό αυτοματισμού έναν από τους πλέον περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου. Οι επαφές με ειδικούς τεχνικούς, εκπροσώπους εταιρειών του τομέα αυτοματισμών που εξασφαλίζει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, τα δεκάδες σεμινάρια και οι συνεχείς επισκέψεις δίνουν την επιθυμητή πρόσθετη εμπειρία στο σπουδαστή, ώστε να αυξήσει τη γνώση και την αυτοπεποίθησή του ως μελλοντικός επαγγελματίας.

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μονόδρομος, δημιουργώντας έναν νέο επαγγελματικό χώρο δραστηριοποίησης για τους νέους. Η χώρα μας προχωρά στο νέο μηχανισμό στήριξης μέσω των διαγνωστικών διαδικασιών που ευθυγραμμίζει την Ελλάδα με το κοινοτικό πλαίσιο. Εκτιμάται ότι ο νέος μηχανισμός θα προσελκύσει επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 πρωτοπορεί για άλλη μια φορά προωθώντας ως νέα ειδικότητα αυτή του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Συζητώντας για τα πιο περιζήτητα τεχνικά επαγγέλματα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε εκείνο του τεχνικού γεωργικών μηχανημάτων. Η συνεχώς ανοδική τάση του κλάδου εξαιτίας κυρίως της τάσης που υπάρχει για ανανέωση του αγροτικού εξοπλισμού. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εκπαιδεύει τους σπουδαστές του τόσο στη μηχανουργική τεχνολογία όσο και στο μηχανολογικό σχέδιο, ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα να μελετούν μετατροπές και βελτιώσεις στα γεωργικά μηχανήματα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της γεωργικής παραγωγής. Η ειδικότητα που συμπληρώνει το παζλ των επαγγελμάτων μηχανολογίας, δεν είναι άλλη από αυτήν του Εκπαιδευτή Οδηγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αφουγκραζόμενο τις ανάγκες τις αγοράς, εισήγαγε το 1997 την ειδικότητα του Εκπαιδευτή Οδηγών στα προγράμματα ΙΕΚ του Υπουργείου, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να ανοίξει μία σχολή οδηγών απαιτείται ως προϋπόθεση Δίπλωμα ΙΕΚ της συγκεκριμένης ειδικότητας. Το πρόγραμμα που προσφέρει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα μηχανολογίας, τεχνικών οδήγησης, μεθόδων διδασκαλίας και μελέτης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συνοπτικά, θεωρείται δικαιολογημένα από τα πιο αποδοτικά επαγγέλματα με συνεχή άνοδο, καθώς η ανάγκη χρήσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε καθημερινή βάση ως εργαλεία δουλειάς είναι φανερή.

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360  προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN. Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Advanced Professional  Diploma – Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από το Βρετανικό Κανονισμό Επαγγελματικών Προσόντων και εξέτασης OFQUAL.

Ετήσια προγράμματα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα ετήσια προγράμματα επαγγελματιών. Παρέχουν συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν προσφέρεται συνολικά από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Απευθύνονται σε αποφοίτους σχολών και επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές τους επιλογές. Το ετήσιο πρόγραμμα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κλάδο αφορά στην εξής θεματική:

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα Ετήσια προγράμματα μετεκπαίδευσης & εξειδίκευσης. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Executive Mechatronics αποτελεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα που όμοιό του δεν υπάρχει στην υπόλοιπη αγορά. Με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών ανάλυσης, σχεδίασης και υλοποίησης στα πεδία των υβριδικών οχημάτων, των εναλλακτικών καυσίμων (υγραερίου και φυσικού αερίου), της δυναμικής οχημάτων, των βελτιώσεων – ανακατασκευών και του προγραμματισμού εγκεφάλων ECU αυτοκινήτων. Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, το οποίο εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Επιπλέον, το Γραφείο Σταδιοδρομίας ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα, προσφέροντας συμβουλευτική και ενημέρωση για εργαλεία χρηματοδότησης στους απόφοιτους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο. Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει!