Πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 21.30 σε δύσβατη περιοχή πλησίον του μεταβυζαντινού μνημείου της μονής Χριστού στην ευρύτερη περιοχή των Θέρμων Σαμοθράκης. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η φωτιά η οποία είναι έρπουσα εκδηλώθηκε πιθανόν από κεραυνό και για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο υδροφόρα οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αρκετοί εθελοντές και πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωσή της σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι στην κεντρική και νότια πλευρά της Σαμοθράκης πνέουν ισχυροί άνεμοι στη περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο αέρας δεν έχει ένταση.

Δείτε βίντεο από το e-evros.gr:

Στιγμιότυπο από ομάδες εθελοντών στη Σαμοθράκη όπου συσστρατεύτηκαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν την φωτιά στα Θέρμα

(22:20): Στιγμιότυπο από ομάδες εθελοντών στη Σαμοθράκη όπου συσστρατεύτηκαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν την φωτιά που ξέσπασε πριν λίγη ώρα κοντά στο κάμπινγκ.Όπως είναι αναμενόμενο η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και λόγω των θυελλωδών ανέμων είναι πολύ επικίνδυνο για να επεκταθεί.Σείρα είχε μάλλον η Σαμοθράκη!Το video είναι της Ειρήνης Αρχ.Φωτογραφίες στα σχόλια.Το ρεπορτάζ είναι εδώ: https://bit.ly/45YrGKY

Posted by e-evros.gr on Monday, September 4, 2023

Έχουμε ανέβει πολύ κοντά στην εστία της μεγάλης φωτιάς στο Χριστό. Αλλά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες το…

Posted by Emmanouil Stergoiu on Monday, September 4, 2023