Με πολύ ισχυρούς ανέμους, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας. Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος αναρωτιέται από την πλευρά του σε ανάρτησή του: «Πού είναι ο σχεδόν “εφιαλτικός” καύσωνας που έταζε το Bloomberg;».

«Στις αρχές Αυγούστου, αν θυμάστε καλά, είχε βγει ένα δημοσίευμα του Bloomberg που αφορούσε στην άποψη ορισμένων Μετεωρολόγων που έκαναν λόγο για έναν σχεδόν εφιαλτικό καύσωνα ο οποίος θα έπληττε τη Μεσόγειο (άρα και την Ελλάδα) από τις 15 Αυγούστου και στη συνέχεια», γράφει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του και συνεχίζει:

«Θα σας αναλύσω τι τελικά θα συμβεί:

Η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια περίοδο ζέστης, πιθανότατα έως και τα τέλη του Αυγούστου, που σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «καύσωνας» διότι οι περιοχές που θα σημειωθούν 39-40°C και πολύ τοπικά 41°C θα είναι λίγες και θα αφορούν κυρίως στα Δυτικά και στα Βόρεια τμήματα της επικράτειας.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΕΔΟΝ "ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ" ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΤΟ BLOOMBERG ;Στις αρχές Αυγούστου, αν θυμάστε καλά, είχε βγει ένα…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Saturday, August 19, 2023

Τις θερμοκρασίες αυτές τις αναμένουμε κυρίως από την προσεχή Δευτέρα 21 Αυγούστου μέχρι τουλάχιστον και την επόμενη Παρασκευή 25 Αυγούστου, με τάση να συνεχιστούν όπως σας προανέφερα (με μικρές διαφοροποιήσεις ενδεχομένως) μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας δεν θα αφήσει τον υδράργυρο στα ανατολικά ηπειρωτικά να ξεπεράσουν τους 37-38°C (και πολύ τοπικά τους 39°C) και στα νησιά του Αιγαίου τους 34-36°C.

Στον χάρτη μπορείτε να δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες ανα νομό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται μιας και υπάρχουν οι κλίμακες και οι χρωματισμοί για να καταστεί σαφές ότι πρόκειται απλά για ζεστές ημέρες -στα όρια μιας ήπιας θερμής εισβολής- και σε καμία περίπτωση για κάποιον ισχυρό καύσωνα και μάλιστα σχεδόν “εφιαλτικό” όπως παρουσίαζε το Bloomberg για μετά τις 15 Αυγούστου.

Οι επόμενες ημέρες στην Αττική (σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία):

Κυριακή 20/8: 35°C
Δευτέρα 21/8: 37°C
Τρίτη 22/8: 38°C
Τετάρτη 23/8: 38-39°C
Πέμπτη 24/8: 37-38°C
Παρασκευή 25/8: 37-38°C

ΥΓ: Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι όποιος στη Μετεωρολογία επιθυμεί φανεί «γενναίος» και ρισκάρει κάνοντας προγνώσεις για μετά από 10 ή 15 μέρες, κινδυνεύει να δει επισκεφτεί τον κουβά

ΥΓ: Συγχαρητήρια στους Έλληνες Μετεωρολόγους που όλοι τους είχαν αναφέρει ότι αυτό που είχε γράψει το Bloomberg τότε δεν είχε υπόσταση διότι κανείς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τι θα συμβεί καιρικά μετά από 15 μέρες.

ΥΓ: Όποιος έχει διδαχθεί Δυναμικά Συστήματα και Χάος στο Πανεπιστήμιο, γελά όταν κάποιος επιχειρεί να κάνει πρόγνωση για μετά από 10 μέρες…».

Οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου…

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 27ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ (συμφωνα με τα τελευταια προγνωστικα στοιχεια!) Διαβάστε…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Friday, August 18, 2023