Νέα στοιχεία έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για τη μεγάλη αλλαγή του καιρού από την ερχόμενη Δευτέρα (27/3), όπου θα σημειωθεί ραγδαία και ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές, άνεμοι στα 9 Μποφόρ και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως η αλλαγή του καιρού θα έρθει από το μεσημέρι προς το απόγευμα της Δευτέρας. Το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι ανοιξιάτικο και με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους ακόμη και στους 25 βαθμούς, όμως στη συνέχεια και από τα βόρεια θα ξεκινήσει η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας.

Τα πρώτα φαινόμενα θα εμφανιστούν στη δυτική Ελλάδα, ενώ οι ισχυροί νοτιάδες θα μετατραπούν απότομα σε βορειοδυτικούς ανέμους.

Την Τρίτη (28/3), όμως, η επιδείνωση του καιρού θα είναι έντονη σε όλη τη χώρα. Αρκετά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, πιο τοπικά στην κεντρική Μακεδονία όπου θα πνέει παγερός Βαρδάρης, βροχές στα ανατολικά και μπόρες στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ακόμη και 10 βαθμών, με την Τρίτη ο υδράργυρος να μην ξεπερνάει τους 13-14 βαθμούς κατά μέσο όρο, με τις πιο βόρειες περιοχές και τα ορεινά να έχουν ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Τι ισχύει με τα χιόνια

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας, όταν και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βόρειους, ωστόσο την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα «κατέβουν» και στις πιο νότιες περιοχές.

Συγκεκριμένα στα κεντρο-νότια οι βροχές που θα εντοπίζονται στα 800 μέτρα και πάνω θα μετατραπούν σε χιόνια. Την ίδια ώρα στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε 500 με 600 μέτρα υψόμετρο.

Από την Τετάρτη (29/3) ο καιρός θα βελτιωθεί και όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού