Την απαγόρευση κυκλοφορίας στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, για να αποφευχθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την συντριβή του Antonov στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Έρευνες από τον λόχο Πυρηνικής-Χημικής Άμυνας

Από την Αθήνα μεταβαίνει στον τόπο της πτώσης προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες ειδικός λόχος βιολογικής άμυνας. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης, από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Ο κ. Αποστολίδης, τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει προς τους κατοίκους των οικισμών η χθεσινοβραδινή αυστηρή σύσταση να αποφύγουν την ευρύτερη περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Υπογράμμισε ακόμη ότι από τις πρώτες εικόνες, φαίνεται ότι πολλά μέρη του αεροσκάφους είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά σημεία σε αγροτικές εκτάσεις.

Επέμεινε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία διαδικασία αν πρωτίστως δεν διαπιστωθεί ότι ο χώρος είναι απόλυτα ασφαλής για τους άνδρες που θα επιχειρήσουν εκεί.