Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ανέλαβε φέτος και χρέη διαφημιστή, ενώ ανακοίνωσε πως τάσσεται και κατά της αύξησης της τιμής των διοδίων.

Στόχος του, όπως είπε ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνέντευξη Τύπου, είναι η στήριξη των μελών του και του προϋπολογισμού τους των επιχειρήσεών τους.

Οι επαγγελματίες – μέλη του επιμελητηρίου διαμαρτύρονται ήδη πως ο τζίρος τους εμφανίζεται μειωμένος έως και 60%, το χρονικό διάστημα των γιορτών και για το λόγο αυτό ο κ. Ζορπίδης είπε ότι μπορεί οι διαφημιστές να αντιδρούν με επιστολές και απειλές, αλλά «το ΕΕΘ επιθυμεί την πιο ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των μελών του, ταυτόχρονα με την καλύτερη εξυπηρέτησή τους».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του επιμελητηρίου, πέτυχαν από μόνες τους καλύτερες τιμές, μεταξύ άλλων με ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα μέσα, ώστε το μήνυμα «οι επαγγελματίες της αγοράς έχουν πάντα μια ζεστή καλημέρα», να διαχυθεί στους καταναλωτές και με λιγότερο κόστος για τα μέλη του ΕΕΘ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΕΘ δήλωσε αντίθετος και στις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σχετικά με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και καταβολής εισφορών των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του και στο αίτημα παραγωγικών φορέων της Κατερίνης για το θέμα αύξησης κατά 40% των διοδίων στα Μάλγαρα.

Ανέφερε, μάλιστα, πως την ερχόμενη Κυριακή από τις 11:00 έως και τις 15:00 θα γίνει κατάληψη του σταθμού στα Μάλγαρα, ώστε να μπορούν να διέρχονται δωρεάν τα αυτοκίνητα. Πρόσθεσε ακόμη ότι αντίστοιχη ενέργεια θα γίνει και το Σαββατοκύριακο 18 με 19 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 10 Ιανουαρίου υπάρχει σχεδιασμός να καταληφθούν οι σταθμοί από Θεσσαλονίκη μέχρι και Αθήνα.