Τα κεριά προσφέρουν κάτι περισσότερο από ένα ευχάριστο άρωμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονώσουν τη διάθεσή σας ή να δώσουν τον συνολικό τόνο ενός δωματίου. Σύμφωνα με έναν ειδικό ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown μέσω του Scientific American, οι μυρωδιές, όπως αυτές που εκπέμπονται από τα κεριά, προκαλούν ορισμένες διαθέσεις μέσω της συνειρμικής μάθησης.

Αυτή η διαδικασία αναφέρεται σε αυτό που συμβαίνει όταν μυρίζουμε κάτι που μας θυμίζει μια συγκεκριμένη ανάμνηση. Ο εγκέφαλός μας συνδέει αυτόματα τη μυρωδιά με τη μνήμη που σχετίζεται με αυτήν και, με αυτόν τον τρόπο, επηρεάζει ανάλογα τη διάθεσή σας.

Αρωματικά κεριά

Το σαλόνι, λοιπόν, είναι το μέρος όπου πιθανότατα περνάτε πολλές από τις ώρες όταν βρίσκεστε στο σπίτι και όπου πιθανότατα φιλοξενείτε τους επισκέπτες πιο συχνά. Επομένως, το κερί που θα επιλέξετε να κάψετε στο σαλόνι σας είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας και τη διάθεση των καλεσμένων σας.

Οι ζεστές μυρωδιές στα κεριά είναι ελκυστικές

Τα κεριά που εκπέμπουν πιο ζεστά αρώματα ταιριάζουν καλύτερα στο σαλόνι, σύμφωνα με το House Fragrance. Ένα παράδειγμα θα ήταν ένα κερί με αρωματικό σανταλόξυλο. Οι ζεστές μυρωδιές συνδέονται συχνότερα με το να είναι ευχάριστες και φιλόξενες, δημιουργώντας το συναίσθημα που πιθανότατα θα θέλετε να μεταφέρετε σε έναν χώρο όπως το σαλόνι σας. Σύμφωνα με την Best Home Scents, το πατσουλί είναι ένα άλλο δημοφιλές ζεστό άρωμα λόγω της ικανότητάς του να ανακουφίζει από την κατάθλιψη και να τονώνει τη συνολική σας διάθεση.

Αρωματικά κεριά

Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τις ανθρώπινες φερομόνες, ενισχύοντας το επίπεδο αυτοπεποίθησής σας και βοηθώντας σας να νιώθετε πιο εξωστρεφείς, κάτι που θα μπορούσε να είναι ευεργετικό σε κοινωνικές καταστάσεις, όπως η διασκέδαση των καλεσμένων.

Εάν έχετε ένα μεγάλο σαλόνι, ένα κερί μπορεί να μην είναι αρκετό για να γεμίσει ολόκληρο το δωμάτιο. Το House Fragrance συνιστά να κάψετε ένα δεύτερο κερί σε αυτή την περίπτωση, αλλά μόνο εάν οι αρωματικές νότες είναι παρόμοιες και δεν είναι πολύ αντικρουόμενες. Σε αυτήν την περίπτωση, το άναμμα δύο κεριών με ζεστά αρώματα θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλά στην περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, μπορείτε απλά να ανάψετε δύο από τα ίδια κεριά.

Τα σβησμένα κεριά μπορούν ακόμα να βελτιώσουν τον χώρο σας

Αρωματικά κεριά

Αν θέλετε να δώσετε χαρακτήρα στο σαλόνι σας μέσα από τη μυρωδιά ενός αρωματικού κεριού, ακόμα και τις ώρες που δεν θα είστε σπίτι, αποδεικνύεται ότι μπορείτε να βελτιώσετε τη μυρωδιά και την εμπειρία στο σαλόνι σας μέσω των αρωματικών κεριών χωρίς να χρειάζεται να τα ανάψετε. Σύμφωνα με το The French Bedroom Company, η τοποθέτηση κεριών κοντά σε υφάσματα του σπιτιού σας, όπως κουρτίνες, επιτρέπει στο ύφασμα να απορροφήσει το άρωμα του κεριού. Αυτό μπορεί να προσφέρει ένα λεπτό, ελκυστικό άρωμα για να επιστρέψετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει το κερί από οποιοδήποτε ύφασμα πριν το ανάψετε ξανά!