Τα κεριά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα διακοσμητικά αντικείμενα που συμβάλλουν στην δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας στο σπίτι. Ταυτόχρονα, το κάνουν πιο φιλόξενο, ενώ αν είναι αρωματικά του αποδίδουν και ιδιαίτερη μυρωδιά.

Το κακό με αυτά, ωστόσο, είναι ότι καίγονται γρήγορα και τελειώνουν πολύ εύκολα. Τι πρέπει να κάνετε για να απολαμβάνετε τα κεριά σας περισσότερο; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και εξασφαλίστε μεγαλύτερη διάρκεια για τα αγαπημένα σας κεριά.

Την πρώτη φορά κάψτε το για 2-3 ώρες

Την πρώτη φορά που θα χρησσιμοποιήσετε ένα κερί αφήστε το να κάψει για 2 έως 3 ώρες, μέχρι όλη η επιφάνεια του να γίνει υγρή. Αυτό θα αποτρέψει το κερί να διογκωθεί πολύ γύρω από το φυτίλι.

Μην το τοποθετήσετε σε μέρος που έχει ρεύμα

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τοποθεσία για να βάλετε το κερί σας, ωστόσο αποφύγετε το μέρος που μπορεί να έχει ρεύμα γιατί έτσι δεν καίγεται ομοιόμορφα.

Θυμηθείτε να κόψετε το φυτίλι

Για να εξασφαλίσετε ότι το κερί σας καίει ομοιόμορφα, βεβαιωθείτε ότι το φυτίλι του είναι κεντραρισμένο και κομμένο. Το ιδανικό μήκος του είναι από τρία έως πέντε χιλιοστά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.