Τα λουλούδια και τα φυτά πάντα ομορφαίνουν τον χώρο, ενώ αν γίνει η σωστή επιλογή συνδυαστικά με το ύφος της διακόσμησης του κάθε σπιτιού, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να απογειώσει το στιλ και την «προσωπικότητά» του.

Η περιποίησή τους, ωστόσο, μπορεί να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τους περισσότερους, καθώς ο χρόνος που απαιτείται συνήθως δεν υπάρχει, και έτσι δεν μπορούν να τα συμπεριλάβουν ως μέρος της διακόσμησης του χώρου τους.

Η τάση, λοιπόν, που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό και έχει κερδίσει τις καρδιές των λάτρεων της διασκόσμησης, λύνοντας ταυτόχρονα και τα χέρια όσων αγαπούν τα λουλούδια αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο που απαιτείται για την φροντίδα τους, είναι η χρήση αποξηραμένων φυτών και λουλουδιών.

Λιγότερο απαιτητικά ως προς την περιποίησή τους, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελούν τάση από την καραντίνα κι έπειτα, όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα για εξόδους και ανανέωση των λουλουδιών με φρέσκα.

Γεμίστε, λοιπόν, τα βάζα του σπιτιού σας με αποξηραμένη λεβάντα, μιμόζα, στάρι και όποιο άλλο αποξηραμένο λουλούδι ή φυτό σας αρέσει και δώστε ξεχωριστό στυλ σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας. Για πιο ρομαντικά αποτελέσματα προτιμήστε παστέλ αποχρώσεις, ενώ για μια pop νότα επιλέξτε έντονα χρώματα όπως φούξια ή νέον αποχρώσεις.