Γιατί δεν πρέπει να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Η καθαριότητα δεν είναι ο μοναδικός λόγος


ΓΥΝΑΙΚΑ
17:47
25/06/2020
Γιατί δεν πρέπει να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι
1
loading

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μία δύσκολη ημέρα στο γραφείο είναι το πόσα βακτήρια μπορεί να κουβαλάει στα παπούτσια του κι αν αυτά θα πρέπει να τα αφήσει έξω από τoν προσωπικό του χώρο.

Έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έχουν δείξει ότι στα περισσότερα παπούτσια υπάρχουν περισσότερα από 421.000 βακτήρια, γι αυτό την επόμενη φορά που θα πείτε «έλα μωρέ λίγη βρωμιά δεν κάνει κακό» ξανασκεφτείτε το πολύ σοβαρά.

Επιπλέον, τα παπούτσια καταστρέφουν τα πατώματα και κυρίως τα παρκέ. Το κακό δεν γίνεται μόνο από τα ψηλά τακούνια που καταστρέφουν τα πατώματα, αλλά και από το γεγονός ότι όσο περισσότερο φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι, τόσες περισσότερες φορές θα πρέπει να καθαρίσετε το πάτωμά σας. Κάτι, που κυρίως στις ξύλινες επιφάνειες, μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Εξίσου σημαντικό για την υγεία σας είναι να περπατάτε ξυπόλητοι στο σπίτι, καθώς οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι το περπάτημα με γυμνά πόδια ή κάλτσες ενδυναμώνει τους μυς στις πατούσες. Τέλος, η σκόνη και οι τοξίνες που μεταφέρονται στο σπίτι από τα παπούτσια αναμειγνύονται με τον αέρα του σπιτιού σας, επιβαρύνοντας αρκετά την ποιότητά του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Εσωτερικα

    Το γεγονός ότι βρίσκεστε στο σπίτι δεν είναι αρκετή δικαιολογία για να νομίζετε οτι μπορείτε να κάνετε οτι θέλετε ,το να νοιώθει κανείς άνετα δεν σημαίνει οτι μπορεί να κυκλοφορεί ατημελητος ,διαλεξτε ρούχα άνετα πού να ταιριάζουν με το περιβάλλον και θηλυκές παντοφλιτσες πού να τονίζουν συναρπαστικά τα βαμμένα νύχια .Η αρχή τού ποδιού είναι η συνέχιση τού σώματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει