Η αγαπημένη γωνιά του σπιτιού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αδιαμφισβήτητα είναι η βεράντα ή το μπαλκόνι. Εκεί απολαμβάνουμε τα χαλαρά βράδια μας, κάνοντας σχέδια, γιατί όχι για τις διακοπές που σιγά σιγά πλησιάζουν.

Τι γίνεται, ωστόσο, στην περίπτωση που το διαμέρισμά μας δεν διαθέτει μπαλκόνι; Δεν χρειάζεται να μας πιάνει απελπισία. Αρκεί να ακολουθήσουμε τις τρεις συμβουλές παρακάτω και να δημιουργήσουμε την αίσθηση του μπαλκονιού μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα βεράντας

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Τοποθετώντας σε μία γωνιά του σπιτιού σας έπιπλα και αντικείμενα που θα βάζατε στη βεράντα σας. Μία κρεμαστή πολυθρόνα, μία αιώρα ή ένα τραπεζάκι από μπαμπού προσθέτουν εξωτική αίσθηση στο χώρο σας. Προτιμήστε φυσικά υλικά όπως ψάθα, για να είναι περισσότερο έντονο το στοιχείο της φύσης και του καλοκαιριού στο σπίτι σας.

Προμηθετείτε φυτά εσωτερικού χώρου

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε την δική σας εξωτική καλοκαιρινή γωνιά μέσα στο σπίτι. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα διαλέξτε διαφορετικά είδη μεγάλων πράσινων φυτών και κάντε μια πληθωρική σύνθεση, δίνοντας χρώμα στην εσωτερική σας «βεράντα».

Επενδύστε στα παράθυρα

Αν το διαμέρισμά σας διαθέτει έστω παράθυρα, τότε η αίσθηση της βεράντας στο σπίτι σας μπορεί να διαμορφωθεί ακόμη ευκολότερα. Μην αφήνετε τον χώρο μπροστά και γύρω από αυτά ανεκμετάλλευτο. Κρεμάστε στο κουρτινόξυλο μικρές γλαστρούλες για να δημιουργήσετε την αίσθηση του κήπου και αποφύγετε τις σκουρόχρωμες κουρτίνες, καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός στο χώρο σας.