Στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, η κακοκαιρία Ελπίδα δοκίμασε τους κατοίκους και προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις, αλλά και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Από τους ήρωες αυτών των ημερών ήταν και τα μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ψαχνών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και επενέβησαν όπου και όταν χρειαζόταν.

Όταν τα πράγματα ηρέμησαν, λοιπόν, και με τα χειρότερα να έχουν μείνει πίσω τους, οι εθελοντές αποφάσισαν να… χαλαρώσουν, σύμφωνα με το eviathema.gr και έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο τον οποίο, μάλιστα, έντυσαν πυροσβέστη και τον εξόπλισαν πλήρως.

Στην Εύβοια, σύμφωνα με τους αρμόδιους έχουν αποκατασταθεί τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ σε κάποια μεμονωμένα περιστατικά αναμένεται να διορθωθούν σήμερα (26/1) οι ζημιές.

Πάντως, η Τρίτη (25/1) ήταν διαφορετική για την περιοχή με τη χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα να σταματάει λίγο πριν το μεσημέρι, όπως ανέφερε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Αμέσως μετά, δόθηκε μία μεγάλη μάχη από την Περιφέρεια και τους δήμους να αποκατασταθεί η κυκλοφορία κυρίως στο πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο του νόμου, ενώ οι προσπάθειες συνεχίστηκαν για ώρες και μέσα στους οικισμούς.