Έτοιμο να πέσει στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη είναι ένα ψηλό δέντρο, με την ένοικο να λέει στο grtimes: «Κινδυνεύει η ζωή μου και δεν δίνει σημασία κανείς. Εδώ και μήνες προσπαθεί να πείσει τους αρμόδιους να κινητοποιηθούν και να δώσουν εντολή ώστε να κοπεί και να απομακρυνθεί το δέντρο που έχει πέσει στη μικρή αυλή της, σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας και το οποίο «γλυστράει» σταδιακά και μπορεί να βρεθεί, όπως λέει η ίδια, μέσα στο σπίτι της.

Η κ. Λίτσα που ζει στην περιοχή του Ιπποκρατείου, αναφέρει πως έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στον δήμο, ακόμη και στην εισαγγελία για να βρεθεί λύση, ακόμη όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτό όπως τονίζει, έχει ως αποτέλεσμα να ζει το τελευταίο διάστημα υπό διαρκή φόβο και να έχει κλονιστεί η υγεία της.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες και το βίντεο του GRTimes, οι ρίζες του μεγάλου δέντρου βρίσκονται έξω από τα όρια του οικοπέδου όπου είναι το σπίτι της ηλικιωμένης. Το μεγάλο δέντρο, έχει πέσει προς την αυλή της γυναίκας, κάνοντας και ζημιές, πάνω σε ένα τοιχίο περίφραξης, το οποίο και το συγκρατεί, ωστόσο ειδικά όταν φυσάει, υπάρχει κίνδυνος να «γλιστρήσει» από το τοιχίο και να πέσει προς την ισόγεια κατοικία.

Σε παλιότερες φωτογραφίες από το Google Maps, το δέντρο φαίνεται όπως ήταν κανονικά, πριν καταρρεύσει, ενώ ξεχωρίζουν και οι ρίζες του, που βρίσκονται σε διαφορετική ιδιοκτησία.

Το πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι πως ο νόμιμος ιδιοκτήτης του χώρου είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να προχωρήσει στην απομάκρυνση πεσμένου δέντρου ή κοπή επικίνδυνου δέντρου. Οι ρίζες του συγκεκριμένου δέντρου, όπως φαίνεται και από το κτηματολόγιο, βρίσκονται σε έκταση που σύμφωνα με τις αρχικές εγγραφές του κτηματολογίου, ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Μάλιστα η συγκεκριμένη έκταση του δημοσίου, εμφανίζεται να περικυκλώνει την πολυκατοικία δίπλα από την οποία ζει η γυναίκα.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις και καθώς η κτηματική δεν διαθέτει συνεργεία, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αυτός που διαθέτει προσωπικό και μέσα, για να εξυπηρετήσει την κατάσταση. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του GRTimes, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ενημερώθηκαν μόλις πρόσφατα για το θέμα και ήδη από χθες εξετάζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου και δεν αποκλείεται να επέμβουν και πάλι ώστε να λυθεί το πρόβλημα.