Μετά την πρωινή καιρική νηνεμία ο ουρανός στην Αττική μαύρισε πάλι και σε αρκετές περιοχές έχει ήδη ξεκινήσει να βρέχει, καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος συνεχίζει την πορεία της. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο έρχεται πυρήνας καταιγίδων, με τον καιρό να επιδεινώνεται ξανά. Μάλιστα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή.

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Friday, October 15, 2021

Ο κ. Καλλιάνος με άλλη ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι ο Μπάλλος αποδείχτηκε μίας από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Όπως ανέφερε μέσα σε 8 ώρες έπεσαν στην Αττική ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Το αίτιο είναι ένα…

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Thursday, October 14, 2021

Σύμφωνα με το meteo τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Κολλυδάς: Προσοχή για μισή προς μιάμιση ώρα

Την προσοχή των πολιτών για μισή με μιάμιση ώρα εφιστά και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολλυδάς. Όπως διευκρινίζει στο tweet του οι καταιγίδες κατευθύνονται στο κέντρο.