Στο πλαίσιο της στοχευμένης στήριξης των πιο ευάλωτων ανέργων και της συνεχούς βελτίωσης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε την ένταξη των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Οργανισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 1224 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως στα 800 € μηνιαία για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και από επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταχθεί τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και τα διεμφυλικά άτομα, στις κατηγορίες ωφελούμενων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Προς διαμόρφωση σειράς προγραμμάτων για τη στήριξη των θυμάτων

«Η ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη όλων των ανέργων, χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί κεντρικό σκοπό του
Οργανισμού, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας», δήλωσε σχετικά ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των δράσεων μας, διευρύναμε το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να προωθήσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους», εξήγησε.

Ο Εθνικός Εισηγητής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, Ηρακλής Μοσκώφ, χαιρέτισε, από την πλευρά του, «την απόφαση του Διοικητή και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ να εντάξει τα θύματα Εμπορίας Ανθρώπων στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Πρόκειται, όπως είπε, για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την αναγνώριση και αντιμετώπιση ενός προβλήματος που «παρά την έκτασή του παραμένει εν πολλοίς
αθέατο στην κοινωνία μας».

«Η απόφαση του ΟΑΕΔ εγκαινιάζει μια περίοδο συνεργασίας με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση σειράς προγραμμάτων για τη στήριξη των θυμάτων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μέσα από δράσεις έμπρακτης και ουσιαστικής κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, σπάμε το γόρδιο δεσμό που συνδέει τα θύματα με τα εγκληματικά δίκτυα εκμετάλλευσης και αποκλείουμε την πιθανότητα επαναθυματοποίησής τους», πρόσθεσε ο κ. Μοσκώφ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.