Οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την ανατολική Κρήτη.

Στο Ηράκλειο, προβλήματα δημιουργήθηκαν για μια ακόμη φορά στο δυτικό στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, με αποτέλεσμα να κλείσει το στάδιο για το κοινό, για λόγους ασφαλείας και η ΑΕ Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΟΤΑ ενημέρωσε ότι όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Σταδίου δεν θα λειτουργήσουν, σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.

Την ίδια ώρα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων τα κύματα υψώνονται πάνω από τους κυματοθραύστες και το Ενετικό φρούριο του Κούλε, αλλά και σε πολλά σημεία της παραλιακής λεωφόρου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το ξερίζωμα δένδρων και τη ρίψη πινακίδων, ενώ προστατευτικό κιγκλίδωμα ενός μπαλκονιού έγινε έρμαιο του ανέμου και έπεσε στην οδό Ζωγράφου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Τέλος, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου και το προσωπικό τους, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Σε σύσκεψη στον δήμο, έγινε σχεδιασμός των δράσεων και των προτεραιοτήτων, ενημερώθηκαν οι χειριστές μηχανημάτων να είναι σε επιφυλακή, ενώ στάλθηκε επείγον έγγραφο στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους των περιοχών τους για την κακοκαιρία και να είναι σε συνεχή επαφή με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύπτουν.

Ο δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό έναντι της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ( ΣΕΑΠ).

Τέλος, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω της δημιουργίας αναχωμάτων πάνω στον δρόμο για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός, ενώ τοποθετούνται και τσιμεντένια φράγματα.