Τις παρθενικές πτήσεις κάνουν τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale που αποκτά η χώρα μας. Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο διάρκειας 41 δευτερολέπτων που δείχνει τα μαχητικά βαμμένα στα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας μας, να απογειώνονται από την αεροπορική βάση Μερικιάν της Γαλλίας, πολύ κοντά στην πόλη Μπορντό, εκεί δηλαδή όπου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται οι τέσσερις Έλληνες πιλότοι πριν τα φέρουν στη χώρα μας προκειμένου να πετάνε πάνω από το Αιγαίο ή όπου αλλού απαιτηθεί.

Οι πιλότοι μας, που βρίσκονται αρκετό καιρό στη Γαλλία, θα πιστοποιηθούν μετά την εκπαίδευσή τους και τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ωρών πτήσης ως εκπαιδευτές, έτσι ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν τους άλλους πιλότους στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού που εδρεύει στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω μοίρα σταθμεύουν τα τελευταία χρόνια τα μαχητικά μας, Mirage 2000 EGM/BGM που επίσης προέρχονται από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η Ελλάδα θα παραλάβει μέχρι τέλος του έτους τα πρώτα έξι δικινητήρια μαχητικά Rafale (τα οποία θα μας κοστίσουν περίπου 2,32 δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με τα όπλα, τα ανταλλακτικά τους και άλλα υλικά), μέχρι τέλος του 2022 άλλα έξι (εκ των οποίων δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) και μέχρι το καλοκαίρι του 2023 άλλα έξι, προκειμένου να συγκροτηθεί η μοίρα των συνολικά 18 αεροσκαφών, στα οποία θα προσθέτουν επίσης άλλα έξι ανεβάζοντας τον αριθμό τους στα 24, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα Rafale στα ελληνικά χρώματα – Δείτε το σχετικό βίντεο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.