Ολοκαίνουργια και όχι μεταχειρισμένα θα είναι όπως μαθαίνουμε τα 6 επιπλέον γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα προμηθευτεί η χώρα μας (πέραν των πρώτων ήδη 18 που έχουν παραγγελθεί) και τα οποία προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός από την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το ότι θα είναι ολοκαίνουργια, δεν θεωρείται αυτονόητο.

Το πρώτο που παραλάβαμε από τη Γαλλία το καλοκαίρι, ανήκει στην παρτίδα των ελαφρώς μεταχειρισμένων και έκανε την τελευταία πτήση του πάνω από το Παρίσι κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτασμών της 14ης Ιουλίου, Ημέρας της Βαστίλης. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να αποκτήσουμε άλλα 5 που επίσης θα είναι μεταχειρισμένα. Το έτος 2022 θα παραλάβουμε τα άλλα 6 που θα είναι ολοκαίνουργια και το 2023 θα παραληφθούν και τα υπόλοιπα 6 που επίσης θα είναι ολοκαίνουργια. Άρα επί της ουσίας από τα 24 μαχητικά που θα παραλάβουμε, τα 6 θα είναι μεταχειρισμένα και τα 18… του κουτιού.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στη νέα παραγγελία μας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο EuroMed7 που θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού, Σταύρος Νιάρχος.