Στη δημοσιότητα φέρνει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» ένα βίντεο με αποσπάσματα μιας συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής. Η συγκέντρωση-συναυλία ξεκινά με ένα τραγούδι του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, του γνωστού «Καιάδα».

«Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το αίμα. Για την αξιοπρέπεια. Για τη συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της φυλής μας. Για τη φυλή», φωνάζει ο ομιλητής στην αρχή του βίντεο, ο οποίος ζητά στη συνέχεια από τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι χρυσαυγίτες κρατούν υψωμένα τα χέρια τους.

Τα στιγμιότυπα αυτά περιλαμβάνονται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα «Burning from Inside», το οποίο πρόκειται να παιχτεί σε λίγες βδομάδες.

Το μικρόφωνο αργότερα παίρνει ένας – πιθανότατα – γερμανός ή τουλάχιστον γερμανόφωνος συναγωνιστής και ψάλλει τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, «Deutschland, Deutschland über alles» (Η Γερμανία πάνω από όλους), στίχους απαγορευμένους στη Γερμανία αλλά σήμα κατατεθέν των ναζί ανά τον κόσμο.

Στο τέλος του βίντεο οι συγκεντρωμένοι υψώνουν και πάλι τα χέρια τους και φωνάζουν με ρυθμό «Sieg Heil».

Τα στιγμιότυπα αυτά περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα «Burning from Inside», το οποίο πρόκειται να προβληθεί σε λίγες βδομάδες.