Η κακοκαιρία «Λέανδρος», που συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια, δείχνει τα δόντια της και στη Λήμνο. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και σήμερα το μεσημέρι χιονίζει.

Από την χιονόπτωση υπήρξαν και προβλήματα όπως πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστικη υπηρεσία απεγκλώβισε έξι άτομα από τα αυτοκίνητά τους, μετέφερε πολίτες στο Νοσοκομείο Λήμνου και όπως δείχνει αύριο δεν θα ανοίξουν τα σχολεία

«Η Υπηρεσία μας επενέβη σε διάφορες παροχές βοηθείας: Αναλυτικότερα: Α) Βοηθήσαμε και μεταφέραμε σε ασφαλή σημεία σε (6) έξι περιπτώσεις, άτομα, τα οποία βρισκόταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους. Β) Μεταφέραμε με ασφάλεια ασθενή στο Νοσοκομείο Λήμνου καθώς το ασθενοφόρο που κλήθηκε αρχικά ήταν αδύνατο να προσεγγίσει την περιοχή. Γ) Μεταφέραμε πολίτες οι οποίοι για πολύ σοβαρούς λόγους (Νοσοκομείο κ.α ) επιβαλλόταν να μετακινηθούν. Δ) Κόψαμε και απομακρύναμε από το οδόστρωμα (10) τουλάχιστον δέντρα και κλαδιά ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και να μπορέσουν αφενός τα μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αφετέρου να απεγκλωβιστούν οχήματα. Οι κοπές δέντρων συνεχίζονται από τα συνεργεία μας καθώς από το βάρος του χιονιού έχουν σπάσει πολλά δέντρα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρή αιτία» είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού αντιπύραρχος Παναγιώτης Μπιμπούδης.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τους δημοτικούς σταθμούς

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου ενημέρωσε ότι οι δομές του βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας οι οποίοι χρήζουν αυτής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας.

Το προσωπικό του προγράμματος κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ειδικές και έκτακτες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, όπως ηλικιωμένα μοναχικά άτομα, άτομα με κινητικές δυσκολίες ή οικονομικά ασθενή, προκειμένου να μην είναι απροστάτευτοι απέναντι στις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του limnosreport.gr

Χιονια από το κάστρο της Μυρινας

Posted by limnosreport.gr on Sunday, January 17, 2021