Δυο ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενες του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων προκαλούν έντονη ανησυχία κάτι που φαίνεται και από την εντολή που έχει δοθεί πλέον από τον ΕΟΔΥ να γίνονται συχνότερα τα μοριακά τεστ (PCR).

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Πιο συγκεκριμένα τα δύο κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν, μετά τα έξι που ανακοινώθηκαν με σχετικό δελτίο τύπου χτες (04/01), είναι σε μια νοσηλεύτρια του Γηροκομείου και σε μια ψυχολόγο της δομής. Ωστόσο, η δεύτερη επιβεβαιώθηκε με κρούσμα, ενώ ήταν σε άδεια με τα δεδομένα να αναφέρουν ότι δεν κόλλησε τον ιό μέσα από το γηροκομείο.

Και οι δύο μπήκαν σε καραντίνα και θα παραμείνουν στο σπίτι τους για 14 μέρες.

«Παρακολουθούμε επισταμένως το ζήτημα. Ο επόμενος μοριακός έλεγχος έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη και η εντολή  που έχουμε λάβει από τον ΕΟΔΥ είναι ότι, κάθε τρεις μερες, θα πραγματοποιείται στη δομή μοριακός έλεγχος» σημειώνει στο Flashnews ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Σημειώνεται ότι στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται 7 τρόφιμοι του γηροκομείου με κορονοϊό και μάλιστα όλοι είναι ασυμπτωματικοί.

Ακολούθησε η ανακοίνωση για την πορεία των διαγνωστικών ελέγχων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων από τον Δήμο Χανίων:

Από τους επαναλαμβανόμενους  διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, έπειτα από το πρόσφατο μοριακό τεστ (PCR) που έγινε στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, βρέθηκαν θετικές στην COVID-19, δύο εργαζόμενες του ιδρύματος.

Τα δύο μέλη του προσωπικού δεν εμφανίζουν κανένα από τα συμπτώματα της ασθένειας, ενώ παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, η μία εκ των δύο εργαζομένων, βρισκόταν σε άδεια το τελευταίο δεκαήμερο και δεν έχει έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε, φιλοξενούμενο ή εργαζόμενο, από το Δημοτικό Γηροκομείο.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και σύμφωνα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα μοριακά τεστ θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού. Επιπρόσθετα, στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθολικής απολύμανσης, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.