Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι και τις 05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη


ΕΛΛΑΔΑ
19:04
22/10/2020
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι και τις 05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές
113
loading

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Επιπλέον ανακοινώθηκε και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες. Η απαγόρευση θα είναι από τις 00:30 ως και τις 5:00 και θα ισχύσει από το Σάββατο για τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα κρούσματα και σε ένα βαθμό οφείλεται στην αύξηση των τεστ. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες στην Ευρώπη.

«Το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και επηρεάζει όλες τις ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην Ελλάδα. Οφείλω να παρουσιάσω την κατάσταση με απόλυτη ειλικρίνεια. Να επισημάνω τους κινδύνους. Αλλά και να δείξω το δρόμο της άμυνας που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με θεμέλιο τις συμβουλές της επιστήμης. Οδηγό, τα μέτρα της Πολιτείας. Και σταθερό μοχλό την πειθαρχία, γιατί η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο απλά γίνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα, έχουμε πιο πολλές γνώσεις για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Διαθέτουμε καινοτόμα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, ακόμα μια φορά, για τον καθημερινό σας αγώνα.

Όμως όλα αυτά δεν αρκούν. Όπως είπα, το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει, πλέον, όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Και διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες. Με όχημα, δυστυχώς, την ίδια την κοινωνική ζωή: Τις καθημερινές επαφές μεταξύ μας και τις απλές συνήθειες του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης.

Προσέξτε: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό. Αντίθετα, στα σχολεία, όπου τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα, οι κίνδυνοι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρότεροι.

Θέλω, λοιπόν, να είμαι σαφής: Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι. Και καθώς δεν αποτελεί επιλογή μου ένα γενικό «lockdown», απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Πιο έξυπνα. Πιο στοχευμένα. Και, τελικά, πιο αποτελεσματικά.

Στόχος μας, συνεπώς, παραμένει όχι η απόλυτη αναστολή των δραστηριοτήτων μας. Αλλά η τοπική περιστολή των κινδύνων που τις απειλούν. Να συνεχίσουμε, δηλαδή, τους ρυθμούς της ζωής μας αλλά με βάση τους κανόνες που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Κάνοντας μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε το μεγάλο αγαθό της υγείας.

Η Ελλάδα διαθέτει, πλέον, έναν χάρτη με τα επίπεδα εμφάνισης και μετάδοσης του κορονοϊού και με τα μέτρα που συνεπάγεται το καθένα. Αυτά έχουν περιορισμένο κόστος για την οικονομία. Προσφέρουν, όμως, τεράστιο κέρδος στη συλλογική ευημερία. Γι’ αυτό και πρέπει να τηρούνται πιστά.

Το σχέδιό μας, ωστόσο, είναι δυναμικό. Που σημαίνει ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Στη νέα επίθεση του κορονοϊού, λοιπόν, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η όξυνση του προβλήματος, όμως, απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Ιδίως στην κατεύθυνση των επιχειρηματιών που παρανομούν στο χώρο της διασκέδασης. Εκεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Γιατί  η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ίσως, καθώς η κατάσταση εδώ παραμένει συγκριτικά καλύτερη από άλλες χώρες. Όμως εξαρχής αποφασίσαμε να κινούμαστε προληπτικά. Κι αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία τώρα, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Τα σημερινά δεδομένα είναι σαφή: Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται.

Από εκεί, όμως, μεταφέρεται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, απειλώντας δυσανάλογα τους μεγαλύτερους. Γι’ αυτό και παρακαλώ τους νεότερους να προσέχουν. Και να κρατούν αποστάσεις από τους  γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα. Μία εύκολη περιπέτεια γι’ αυτούς ίσως είναι μοιραία για εκείνους που αγαπούν.

Αυτό δεν αποτελεί μία αόριστη αίσθηση ή μια τυφλή καταγγελία, αλλά τεκμηριωμένη διαπίστωση. Και την απευθύνω με την ίδια ειλικρίνεια με την οποία μιλώ και στα παιδιά μου. Γιατί, πράγματι, είναι η ώρα να μιλήσει και να δράσει η νεολαία μας.

Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ωστόσο, εσείς οι νέοι θα ήταν καλό να μετατρέψετε την ορμή σας σε ευθύνη. Να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους.

Αυτό, άλλωστε, σημαίνει και η νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Γνήσια πρόοδος και αληθινός ριζοσπαστισμός. Σας ζητώ, με άλλα λόγια, να γίνετε εσείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών μας.

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, ασφαλώς, να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή παρέχει αναγκαία ρευστότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Και ένα νέο πρόγραμμα τις επιδοτεί πλήρως για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης έρχεται και αυτή να ανακουφίσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα.

Όμως, το  οπλοστάσιό μας δεν είναι ανεξάντλητο. Και η εθνική οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να τροφοδοτεί την κοινωνία, αλλά και την Υγεία.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο. Θα κλείσω, ωστόσο, με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Γιατί για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε εγκαίρως και να το διαθέσουμε σε όλους, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό και ο εμβολιασμός κατά της γρίπης.

Στις αρχές του 2021, συνεπώς, μαζί με το νέο χρόνο, μπορεί να ανατείλει και μία νέα μέρα στον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού. Μέχρι τη νίκη της επιστήμης όμως, εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε την ασπίδα της ευθύνης.

Δεν σας ζητώ να κάνετε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό που κάναμε  την άνοιξη, όταν η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Και τώρα, όπως και τότε, είμαστε δίπλα-δίπλα. Μία ενωμένη ομάδα 10 εκατομμυρίων. Αλλά, ακριβώς όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, ο καθένας -Πολιτεία και πολίτες- έχει τον ρόλο του. Ένας- ένας και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε ξανά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

113
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Αν διαβασετε σοβαρες ιατρικες μελετες σχετικα με τις μεταδοσεις ενος επιθετικου ιου θα καταλαβετε απολυτα ποσο γελεια και ανεπαρκει ειναι ολα αυτα τα μετρα (ακομη και η μασκα-ειδικα με την υφασματινη χωρις προδιαγραφες και μελετες γελεια πατεντα.!!!!).
  πχ.Ο ιος επιβιωνει 14 μερες !!!! σε μια επιφανεια αυτο αρκει.
  Θελει αλλα επιθετικα ιατρικα μετρα (ελενχος,περιορισμος θετικων,καταστολη, ιαση) που η καθε κυβερνηση αδυνατει η δεν θελει απλα να παρει και επιλεγει τον ευκολο δρομο της μεταβιβασης της ευθυνης στο ευκολο θυμα-τον πολιτη.
  Ειναι μια σοβαρη ασθενεια αλλα κοροϊδευουν τον κοσμο με μετρα του ποδαριου......

 2. avatar SCULLYXL5

  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΤΑΡΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!!!!

 3. avatar Stateless.

  Εδω στην Αγγλια, ειμαστε τυχεροι ακομα! Μπραβο Μπορις...

 4. avatar citizen-1

  Οταν βρεθεί μια μεγάλη συγκέντρωση, πάρτυ, πλατεία κλπ, να έρχεται ο ΕΟΔΥ και να κάνει άμεσα τεστ σε όλους τους παρεβρισκόμενους, καθώς με αυτή την συμπεριφορά, ίσως αν κάποιοι είναι θετικοί, να είναι κίνδυνος για τους οικείους τους. Δηλαδή, μαζί με την αστυνομία, άμεση παρέμβαση ΕΟΔΥ για τεστ. Βλέποντας τα αποτελέσματα, ίσως όλοι καταλάβουν την έκταση του προβλήματος.

 5. avatar Συγγνώμη αλλά…

  ...απαγόρευση δεν είχαμε και τον Μάρτιο-Απρίλιο? Η θα είναι ολική απαγόρευση χωρίς SMS?

 6. avatar ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΑΡΚΕΤΑ. Φτάνει πια αρκετά δεν έχετε αφήσει καμία προσωπική ελευθερία. Οποιος έχει λόγο να φοβάται να μείνει σπίτι του με την θέληση του. Οι υπόλοιποι θέλουμε πίσω την ζωή μας και το δικαίωμα να την ζήσουμε όπως μας αρέσει. Έχετε κάνει τις προσωπικές ελευθερίες και το Σύνταγμα κουρελόχαρτο ούτε δικαίωμα στην εργασία δεν έχουμε πλέον. Για την έκφραση της γνώμης μας ούτε λόγος. ΑΡΚΕΤΑ

 7. avatar Γκρι

  Μόλις Κυριάκο χρησιμοποιήσεις ΕΣΥ τη μάσκα , μπορεί και να το σκεφτώ.
  Αφιερώνω το παρακάτω βίντεο σε όλα τα πρόβατα που τους πιστεύουν:
  https://youtu.be/tZqfDfkqGoU

 8. avatar Όπως έγραψε και ένα φοβερό τυπακι παραπάνω…

  Οι παρταρες που έχουν να γίνουν σε σπίτια φέτος το χειμώνα δε θα έχουν προηγούμενο .... άφιξη 12:30 αναχώρηση 5...... Ο κουλής έδωσε το σύνθημα ξέρει ποσό σημαντική είναι η νυχτερινή συνεύρεση για τον έλληνα.... Για αυτό και δε θα έχουμε καμία απολύτως αντίδραση ..... Αν το έκανε από τις εννιά μέχρι τις έξι εκεί θα γίνονταν το έλα να δεις .... Παιδιά χειμώνας είναι θα περάσει... Ξύλα στο τζάκι , καλοριφερακι.... φαγακι παιχνίδια με φίλους όλη νύχτα και όλα μια χαρά θα πάνε

  1. avatar 12:30

   Είναι ώρα κοινής ησυχίας... τα σπίτια δεν είναι pub.

  2. avatar και ο γείτονας

   να καλεί την αστυνομία και να πέφτουν τα 150άρια βροχή έτσι όπως θα τους έχει και όλους μαζεμένους.

 9. avatar εμβόλιο

  Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Το καταλάβατε αυτό;

  1. avatar ‘Οχι.

   Λόγια του αέρα. Ας το αποδείξουν.

 10. avatar Κουλα

  Σκετη αναγουλα!!

 11. avatar Πλατωνας

  Πώς θα σε χαρω ,Ροδιτη, να βρεθεις βαριανασαινοντας σε μια ΜΕΘ !!!!!! Για να σε δω: ουτε τοτε θα αναθεωρησεις τις αποψεις σου για τη μασκα;;;;
  Απ αυτα που λες το βασικοτερο συμπερασμα ειναι οτι ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ το συνανθρωπο σου. Ντροπη σου γι αυτο!!!!!!!! Αν δεν σεβεσαι τον εαυτο σου κ δεν τον υπολογιζεις , ομως εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ απο τη στιγμη που ζεις σε μια κοινωνια ευνομουμενη να σεβαστεις την υγεια κ τη ζωη του συμπολιτη σου!!!!!!!! Αλλιως πηγαινε κ ζησε σε μια ζουγκλα!!!! Ευτυχως υπαρχουν αρκετες απ αυτες.......Εκει αρμοζουν οι αποψεις σου...

  1. avatar Andreas-20

   Βρε ουστ κορονο—παρμενε που θα ευχηθείς κιόλας στον άλλο για Μεθ..Σας έχει κάνει το σύστημα αμίλητα προβατάκια..Εσυ όταν πας σε Μεθ θα σε σώσει η Παγκωνη και ο Κούλης..γελοίε που χεις και το όνομα του Πλατωνα που δεν θα πρέπει καν να το πιάνεις στο στόμα..Άντε όλοι οι κορονο—πληκτοι ξεσάλωσαν..Προφανώς όλοι κάποια στιγμή θα αρρωστήσουμε από κάτι και ίσως κάποιοι πιο αδύναμοι οργανισμοί θα πάνε σε Μεθ αλλά σίγουρα δεν θα ναι λόγω κορονας

 12. avatar Εχω μια απορια,

  γιατι ο μητσοτακης σε δυσοιωνες και τραγικες ανακοινωσεις βρισκεται διπλα σε μια εικονα της Παναγιας, για να φαινονται καλα και αγια αυτα που αποφασιζει?

  1. avatar Καλέ μου

   Είναι κακό το να έχεις απορίες !
   Δεν άκουσες ποτέ το \"ξέρεις πολλά ,
   πρέπει να πεθάνεις \" ; λοιπόν πρόσεχε!

 13. avatar hgty

  Καλά σοβαρά τώρα θα το ανεχτούμε αυτό?

 14. avatar Δεν είμαι αναρχικός ούτε αριστερός

  όμως όλα αυτά εξελίσσονται σε μία πρωτόγνωρη δικτατορία που δεν
  έχει ξαναγίνει τόσο συγχρονισμένα σε παγκόσμιο επίπεδο.Σώνει και καλά να πιστέψουμε ότι ο αυτοκράτορας φοράει ένδυμα όπως στο παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. [...] για το το γίνεται στις άλλες χώρες.Γιατί εάν αρχίσουμε να νιαζόμαστε τότε θέλουμε θέσεις εργασίας, μειωμένη ανεργία και υψηλούς μισθούς με υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες με χαμηλή φορολογία.Σώνει και καλά ότι είμαστε άρρωστοι αλλά δεν το ξέρουμε!!!!Απαγόρευση κυκλοφορίας θυμάμαι επί Γερμανικής Κατοχής και επί Χούντας!!Ούτε καν επί Μεταξά.!!Σημείωση Δεν τον επικροτώ.Μαγικές λέξεις η ατομική ευθύνη ώστε να γίνεις εχθρός του διπλανού σου του συγγενή σου εάν δεν συμμορφωθείς με τας αποδείξεις και η κοινωνική αποστασιοποίηση κοινώς κοινωνική απομόνωση ώστε να μην επηρεάζει ο ένας τον άλλον και υπάρχει δυναμική.Κανείς λοιπόν από αύριο στη δουλειά του και σχεδον μηδενική κατανάλωση που ισούται
  με μηδέν έσοδα για το κράτος.Τό προτείνει απλώς ένας δεξιός.Αλλά υπάρχει πλέον πολιτική διαφορά ή υπάρχει αυτός που αγαπάει ή που δεν αγαπάει τον τόπο του;Θα δείξει.

 15. avatar Γ.Παπαδόπουλος

  Να ζήσεις Κυριάκο αν και φιλελες μπήκες στο νόημα.

 16. avatar Εσύ τους ψήφισες

  Άλλη μια αποτυχία της κυβέρνησης των αχρήστων πληρώνει ο ελληνικός λαός.
  Ο κορονοϊός καλπάζει αφ\'ότου ο άχρηστος Κούλης άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στον κορονοϊό.
  Συγχρόνως αύξησε τις πληρότητες στα πλοία και στα αεροπλάνα. Με εντολή των εφοπλιστών και του αφεντικού της Aegean.

 17. avatar Dragathor

  Πριν διαβασω καν τα σχολια, μολις ειδα για την απαγορευση κυκλοφοριας ημουν σιγουρος οτι οι Ελληναρες θα μιλουσαν για χουντα και αλλα τετοια. Α ρε μυαλο μερικοι... Ουτε για δειγμα ...

 18. avatar αν υπηρχε σοβαρο κρατος

  θα ειχε επιβληθει IQ test πριν την ψηφο!
  Βλεπω τα σχολια και ειναι φρικη! Ειναι δυνατον ρε \"αρνητες μασκας\" να ειστε τοσο κουτορνιθια?
  Ο αλλος ο εξυπνακιας λεει την μασκα \"φιμωτρο\"! Μαλλον οι σκυλοι ειναι πιο εξυπνοι απο εσενα.
  Ο παραλλος λεει οτι ειναι φασισμος η απαγορευση κυκλοφοριας! Μαθαμε μια λεξη και την καναμε ταραντελα!
  Πραγματικα ειστε για δεσιμο!

  1. avatar brb

   Δηλαδή εγώ αν περπατώ στο δρόμο πρέπει να φοράω μάσκα? Τι μας λες ρε άτομο?

  2. avatar Ροδίτης

   Δηλαδή ρε μεγάλε τόσο καιρό που έχει επιβληθεί η μάσκα τα κρούσματα γιατί δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται? Δηλαδή αν δεν είχε επιβληθεί η μάσκα πόσα κρούσματα θα είχαμε τώρα ημερησίως? 2000? Εκ των οποίων τα 1000 θα ήταν στην Αττική? Πλάκα κάνουμε τώρα? Φόρα λοιπόν μάσκα εσύ ακόμα και στον ύπνο σου. Εγώ μάσκα ούτε φόρεσα ούτε και θα φορέσω ποτέ μου.

   1. avatar Φοβερός

    Επαναστάτης, δεν φοράει μάσκα, μιλάμε η υπέρτατη μαγκιά, ο απόλυτος!!!

   2. avatar σαπιος κοσμος

    και απο τα 1000 κρουσματα οπως λες τα 300 έχουν μόνο συμπτώματα αρα κι στα
    (ανεβαζω) απο τα
    10.000.000 πολιτες τα 1.000.000 ειναι θα ειναι κρουσματα και τα 10,000 με συμπτώματα κι απο αυτα 2.000 επιγοντα ουτε 2% της χωρας.. σιγα το φονικό ιο
    .. μας κοροϊδεύουν ρε.
    .. ηπατίτιδα ,aids, κι οτι αλλο μεταδοτικό ειναι στη χωρα μας - στα 10.000.000 τα 500.000.. κι υπαρχει εμβόλιο για μερικά κι αλλα έχουν μονο φαρμακευτική αγωγή... τι θα έπρεπε να ειμαστε στο σπιτι κλεισμένοι ή να αυτοκτονούμε

    1. avatar Αυτά τα

     Αυτά τα φοβερά μαθηματικά που τα έμαθες? Εντυπωσιάστηκα, είσαι για τη NASA εσύ!!!

 19. avatar Λουκι

  Χούντα. Άραγε αν σε πιάσουν το βράδυ έξω τρως πρόστιμο ή πας στην Μπουμπουλίνας;

 20. avatar Λουκι

  Είναι φασιστικό το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας καθως σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει την πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά το 0,05% του γερασμένου πληθυσμού και των συμφερόντων που εξυπηρετεί η κυβέρνηση. Είναι ντροπή να μην μιλάει κανείς και να επιβλεται δήθεν για το καλό μας. Μεγάλη η ευθύνη της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης. Για αυτό κάποιος έλεγε ότι είναι κοροϊδία η καταδίκη της ΧΑ. Ο φασισμός ζει .

  1. avatar Καλέ μου

   Ασε τις εξυπνάδες και αγόρασε μερικές μάσκες. .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει