Για τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στο γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο αλλά και την πορεία εξάπλωσης της νόσου στον χώρο μίλησε ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας τονίζοντας πως οι ασθενείς είναι ασυπτωματικοί.

Σημειώνεται πως στο εν λόγω γηροκομείο επιβεβαιώθηκε πως θετικοί στον κορονοϊό είναι μία ηλικιωμένη τρόφιμος και δύο εργαζόμενοι οι οποίοι απομονώθηκαν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ο ΕΟΔΥ είχε έρθει για τεστ στις 16 Σεπτεμβρίου και όλοι ήταν αρνητικοί. Κλιμάκιο κλήθηκε ξανά προληπτικά από τον ίδιο και πήγε την προηγούμενη Πέμπτη (15 Οκτωβρίου). Τότε πραγματοποιήθηκαν rapid tests και βγήκε θετικό το δείγμα μιας εργαζόμενης.

«Κατευθείαν πήραμε μοριακό για το επιβεβαιώσουμε και ο ΕΟΔΥ έκανε τεστ σε όλους όσους βρίσκονται στο γηροκομείο» ανέφερε εξηγώντας πως δόθηκε εκ νέου εντολή και όλοι από τότε υποβλήθηκαν δύο φορές σε διαγνωστικό έλεγχο. Κατά τον δεύτερο έλεγχο διαπιστώθηκαν τα υπόλοιπα δύο κρούσματα (η ηλικιωμένη τρόφιμος και η δεύτερη εργαζόμενη).

«Και οι τρεις ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί» τόνισε ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας.