Σαρωτικοί ελεγχοί από τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού

Έμφαση δίνεται και στην προστασία όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες


ΕΛΛΑΔΑ
23:55
15/09/2020
Σαρωτικοί ελεγχοί από τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού
3
loading

Για τους σαρωτικούς ελέγχους οι οποίοι έχουν πραγματοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στη χώρα το απόγευμα της Τρίτης.

Για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν επιβληθεί, από την 1η Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς 280.538 έλεγχοι, κατά τους οποίους καταγράφηκαν 11.233 παραβάσεις (ποσοστό 4%) και επιβλήθηκαν 12.200 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.806.940 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 3.945 συνολικά ημερών για μη τήρηση της αναλογίας ατόμων/ τ.μ. και 357 συνολικά ημερών για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, έμφαση δίνεται και στην προστασία όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί 56 έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 36.000 ευρώ.
Ειδικά σε περιοχές με έντονα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά έχουν πραγματοποιηθεί επιπλέον δειγματοληπτικοί και όχι διοικητικοί έλεγχοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, από την 1 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί, 2.383 επιπλέον στοχευμένες δειγματοληψίες σε δεκάδες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε 10 Περιφέρειες της χώρας.

«Η πιστή εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς μια μεγάλη διασπορά του ιού στην Αττική αντιλαμβανόμαστε όλοι την έκταση του προβλήματος που θα δημιουργούσε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Μέχρι να έχουμε το εμβόλιο, θα πορευόμαστε έτσι. Πρώτο μέλημα στις αποφάσεις είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Κούλης. Ο πρωθυπουργός των προστίμων

  Έρχονται νέες απαγορεύσεις και πρόστιμα από τη χούντα του Κούλη και του Βορίδη.

 2. avatar ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑΚΟ

  Που σκεφθεσαι την υγεια μας,τωρα σε επιασε,αντε πηγαινε στα κομματια απατεωνα,την τσεπη σου σκεφθηκες μονο και βρηκες πατημα τον κοροιδοιο με την πανκοροιδια,αντε σουργελο φορεσες και μασκα τωρα τελευταια για να παιξεις καλυτερα τον ρολο σου,παλιατσε,εσυ και το τσιρκο σου,η ωρα που θα απολογηθεις ερχεται μην το ξεχνας

 3. avatar ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

  Μόνο για τα επιδόματα............Κατά τα άλλα μόνο η αστυνομία εχει φορτωθεί και αυτό το αντικείμενο
  Οποίος θέλει ας το ψάξει λίγο ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει