Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα έχει φτάσει έως τα πρώτα σπίτια στην Ανάβυσσο και ήδη έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον τρεις οικισμοί, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της περιοχής στην ΕΡΤ1.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη ενώ ο δήμαρχος ζητάει από τους κατοίκους στην Ανάβυσσο να φύγουν από τα σπίτια τους.

Όσο για την Ανάβυσσο, της οποίας οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και η αστυνομία ζητάει από τους κατοίκους να απομακρυνθούν με τις φλόγες να έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Η πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, με 117 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και 13 εναέρια μέσα.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Λόγω της μεγάλης φωτιά η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπή σε πολλούς δρόμους στο παραλιακό μέτωπω.

Συγκεκριμένα στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (ύψος Grand Reseort), στο ρεύμα προς Σούνιο γίνεται αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα.

Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της λεωφόρου Λαυρίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα.

Και στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου από το ύψος οδού Αγίας Φωτεινής, στο ρεύμα προς Αθήνα γίνεται αναστροφή προς Σούνιο.

«Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων»

Σε ένταση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στα Καλύβια Αττικής, με την αναχαίτιση και την οριοθέτηση της πυρκαγιάς να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς», τόνισε.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:«Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές».