Κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε πως το σύστημα υγείας της χώρας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα.

Όπως υπογράμμισε, από την αρχή σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας τα χειρότερα σενάρια, βλέποντας και τι συμβαίνει γύρω μας, ενισχύσαμε το σύστημα υγείας με υλικούς και ανθρώπινους πόρους για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.

«Όλα κρίνονται εκ της αποτελεσματικότητας», πρόσθεσε, και σημείωσε επίσης ότι «τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής μας δικαιώνουν. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και στηριζόμαστε σε αυτό».

Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι δούλεψε κάθε βαθμίδα του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ακόμη και η πρωτοβάθμια φροντίδα για την οποία γίνεται πολύς λόγος. Υπήρξαν Κέντρα Υγείας αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του ιού, ακόμη και γιατροί. Υπήρχαν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων, και πλήθος πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Τέλος, έκανε έκκληση σε «νέους και παλιούς» αιμοδότες,να σπεύσουν να δώσουν αίμα, λέγοντας ότι υπάρχει έλλειψη. Αναφέρθηκε δε, αιμοδοσία που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας την Πέμπτη 27 Αυγούστου στο Μέγαρο Μουσικής από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα (25/08) στην Ελλάδα είναι 168. Από αυτά τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, έχει καταγραφεί ακόμη ένας θάνατος.

Συνολικά, οι νεκροί στη χώρα μας είναι 244. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987, ενώ 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.