Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα στην συνοικία Χέρωμα στη Βάρη.

Η Τροχαία άνοιξε τα δύο ρεύματα της Βάρης Κορωπίου, που πριν ήταν κλειστά στη συμβολή με την οδό Αναργυρούντος.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν τα Παιδικά Χωριά SOS για προληπτικούς λόγους και 57 παιδιά με 40 ενήλικες μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν πριν από λίγο ηλικιωμένοι από γηροκομείο, αφού η φωτιά είναι σε κοντινή απόσταση.

«Η κατάσταση ήταν δύσκολη και τη χειρίστηκαν με τη δέουσα προσοχή» είπε στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Όπως είπε ότι η εντολή εκκένωσης δόθηκε προληπτικά, διότι η φωτιά σκαρφάλωνε στο λόφο στην υπήνεμη πλευρά του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των SOS και η γηροκομική μονάδα

«Ευτυχώς το προλάβανε. Θεωρώ μέχρι το απόγευμα θα έχουν επιστρέψει (τα παιδιά). Ήταν ευτύχημα που τα ελικόπτερα ήταν γρήγορα εκεί» είπε στην ΕΡΤ 1 ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαππας.

«Η φωτιά είναι σε ύφεση, η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Όλα έγιναν καθαρά για προληπτικούς λόγους. Εάν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες ρίψεις από αέρος» είπε στην ΕΡΤ1 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης.

Στο σημείο παραμένουν 25 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS