Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ούγγρων για τουρισμό στο εξωτερικό, όπως διαπιστώνεται από τα νέα επίσημα στοιχεία της ουγγρικής Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Τα νέα στατιστικά στοιχεία αφορούν το έτος 2009 και σύμφωνα με αυτά 134.000 ούγγροι τουρίστες επισκέφτηκαν πέρυσι την Ελλάδα, η οποία, όπως σημειώνεται βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού καταλόγου, ακολουθούμενη από την Ιταλία, στην οποία ταξίδεψαν 129.000 Ούγγροι τουρίστες το 2009, την Αυστρία (106.000), την Κροατία (77.000) και την Τουρκία (63.000).

Το ενδιαφέρον των Ούγγρων για τουρισμό στην Ελλάδα, φέρεται να παρέμεινε και φέτος αμείωτο, όπως έχει επισημανθεί σε σχετικά δημοσιεύματα του ουγγρικού Τύπου πριν τους καλοκαιρινούς μήνες, τα οποία παρέπεμπαν σε πληροφορίες από ιδιοκτήτες ουγγρικών τουριστικών γραφείων.

Το μεγαλύτερο μέρος των Ούγγρων τουριστών επισκέπτεται την Ελλάδα οδικά (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και παραμένει κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά, είναι Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα.