Για τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας που έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (10/4) ο δήμαρχος της Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης.

Μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στις κινήσεις που γίνονται με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης του ιού στην πόλη. «Ο συγκεκριμένος οικισμός δεν είναι ένας καταυλισμός. Είναι συνοικίας της πόλης σε άμεση επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρέπει να περιορίσουμε ένα πιθανό πρόβλημα. Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πόλη θα πάρουν έναν μαζικό αριθμό δειγμάτων, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα ως το απόγευμα. Από εκεί και πέρα θα παρθούν αποφάσεις» σημείωσε.

«Συνέβη κάτι που απευχόμουν. Σχεδιάζαμε να κάνουμε μαζικά τεστ, αλλά μας πρόλαβε το γεγονός» τόνισε ο Απόστολος Καλογιάννης και συμπλήρωσε:«Προσπαθούσαμε να κάνουμε τους συμπολίτες μας αυτούς να καταλάβουν την κατάσταση, διότι έχουν ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης. Οι γάμοι για παράδειγμα δεν έχουν σταματήσει.Η τήρηση των μέτρων εξαρτάται από την ΕΛ. ΑΣ.».

«Σε καθεστώς καραντίνας αυτή τη στιγμή πρέπει στον συγκεκριμένο οικισμό να βρίσκονται 4.500 με 5.000 άτομα» δήλωσε.