Σε καραντίνα βρίσκεται ο οικισμός Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, καθώς μετά το πρώτο κρούσμα, οι εξετάσεις έδειξαν πως ακόμα 20 άνθρωποι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, λήφθηκαν 29 δείγματα και τα 20 βρέθηκαν θετικά. Πρόκειται για ανθρώπους του στενού οικογενειακού κύκλου άλλου κρούσματος, κάτι που «ανοίγει παράθυρο αισιοδοξίας», όπως είπε, αλλά από την άλλη το στοιχείο αυτό μπορεί να μην λέει και τίποτα.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ η περιφέρεια προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις και έγινε ο κατάλληλος σχεδιασμός ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί η περιοχή.

Σήμερα προγραμματίζεται συνάντηση όλων των εμπλεκομένων και των εκπροσώπων των εργαστηρίων που θα πάρουν πάνω από 200 δείγματα από τον οικισμό, και από τα αποτελέσματα αναμένεται να κριθεί και η διασπορά του ιού αλλά και ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα.

Ανησυχώ και για άλλους οικισμούς Ρομά που είναι κοντά και με τον οποίον είχαν σχέσεις, κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.