Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Παναγιώτης Καρύδης, μόλις επέστρεψε από την Τουρκία και περιέγραψε τις «εικόνες χάους» στην Τουρκία μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η εικόνα είναι αναμεμιγμένη με πολύ σωστές τεχνικές πληροφορίες αλλά και με βαρύ συναισθηματισμό… Την προσφορά του πρωθυπουργού μας την έγραψαν και οι εφημερίδες και η τηλεόραση την είχε με τίτλους που προβάλλονταν από κάτω, αλλά δεν τη δέχθηκε ο κ. Ερντογάν… Εκτός από τους διασώστες και τα θύματα που ήταν μέσα στα ερείπια, είχαμε το μεγάλο πρόβλημα των συγγενών, ήταν δίπλα, δεν σταμάτησαν, δεν έφαγαν, δεν ήπιαν, δεν κοιμήθηκαν, σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το 0, -8 και τέτοιο, και έκλαιγαν συνέχεια, σπάραζε η καρδιά σου πραγματικά να παρατηρείς και να βλέπεις» είπε και συνέχισε:

«Τα τεχνικά θέματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν κι εμάς και όλο τον κόσμο γιατί οι αντισεισμικές κατασκευές είναι το μόνο που μπορεί να σώσει κόσμο από τους σεισμούς που γίνονται ή θα γίνονται στο μέλλον, δεν γίνεται να μην υπάρξουν σεισμοί ιδιαίτερα στη χώρα μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρύδης.