Ακόμη ένα κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς σημειώθηκε στη χώρα μας μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού, όπου μία γυναίκα έπεσε θύμα λεκτικής βίας επειδή έκλαιγε το μωρό της.

Σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε μία φοιτήτρια και μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του OPEN, ένας άνδρας επιτίθεται σε μία γυναίκα με μαντίλα βρίζοντάς την χυδαία επειδή το μωρό της έκλαιγε.

«Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι ό, τι να’ναι», ακούγεται να λέει ένας άνδρας και ένας επιβάτης την υπερασπίζεται λέγοντας: «Δεν είναι καλό αυτό, είναι γυναίκα δεν είναι άνδρας».

Ο δράστης της επίθεσης απαντά: «Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Δεν είναι…». Και συνεχίζει λέγοντας «δεν μιλάμε, δεν ουρλιάζουμε, δεν πιάνουμε κουβέντα».

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι «το μωράκι έκλαιγε κι ένας κύριος άρχισε να το βρίζει, να του λέει να γυρίσει στη χώρα του, να πάει στο δ@@@@@. Ο άλλος γυρνάει κουρασμένος από την δουλειά του και δεν μπορεί να ακούει την καθεμία. Άντε τώρα».

Μια ακόμη επιβάτης που κάθεται απέναντι από τον δράστη αντιδρά, ωστόσο ο άνδρας που τα έβαλε με το μωρό που έκλαιγε βρίσκει μια άλλη σύμμαχο.

«Το μωρό κλαίει, η μαμά τι κάνει;» τον ρωτά, υπονοώντας ότι η μητέρα δεν κάνει κάτι για να σταματήσει το κλάμα του μωρού.

«Τι να κάνει η γυναίκα; Τι να κάνει η γυναίκα δεν κατάλαβα», είπε μία άλλη επιβάτης που υπερασπίστηκε τη γυναίκα.

Εν τω μεταξύ η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν μιλούσε ελληνικά, κρατούσε το κεφάλι της απελπισμένη και ανήμπορη να υπερασπιστεί τον εαυτό της και το παιδί της.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του OPEN