Αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα μέχρι τελικής πτώσης είναι οι Λασιθιώτες που ανοίγουν νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας ανατροπή στα σχέδια κατάργησης των τμημάτων ΤΕΙ και των νοσοκομείων του νομού.

Με απόφαση της ανοιχτής επιτροπής αγώνα οι κάτοικοι της Ιεράπετρας προχωρούν σήμερα σε αποκλεισμό της εφορίας του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολουθεί δυναμική συνέχεια σε συνεργασία με τις επιτροπές αγώνα Αγίου Νικολάου και Σητείας, αναφέρει το prismanews.gr.

Όπως τονίστηκε στα πλαίσια της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν θα πρέπει:

-Να απαιτηθεί από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, παραιτήσεις τις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει (με την εξαίρεση της μείζονος αντιπολίτευσης). Να απαιτηθούν, επίσης οι παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού.

• Να προχωρήσουν έμπρακτα σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουν στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους κατοίκους και τον τόπο αν θέλει να εισπράττει από αυτούς.

• Στήριξη του Πανκρήτιου Φοιτητικού Συλλαλητηρίου την Πέμπτη 14/3 στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού

Δυναμικά και ο Άγιος Νικόλαος

Εν τω μεταξύ σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά και η κοινωνία του Αγίου Νικολάου. Όπως αποφασίστηκε αύριο η επιτροπή αγώνα προχωρά σε κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου (κτίριο πρώην Νομαρχίας Λασιθίου), στις 7:30 το πρωί και μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει νέα κατάληψη αυτή τη φορά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δεικτάκη.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελο Καπετανάκη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Ελευθέριο Ζούρο.