Πολυπληθείς απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί σε όλες της πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη το ΠΑΜΕ, νωρίς το πρωί, έκανε περιφρούρηση της απεργίας με κατάληψη της εισόδου εργοστασίου στην βιομηχανική περιοχή της πόλης και στις 10.00 πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πρωτοφανή σε όγκο και παλμό απεργιακή συγκέντρωση, για τα δεδομένα του νομού, πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και την ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, όπου έδωσαν δυναμικό «παρών» οι αγρότες από τα δύο μπλόκα Βουρβούρων και Νεστάνης.

Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ είχαν καλέσει συγκέντρωση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και στη συνεχεία οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας συναντήθηκαν, στο ύψος της οδού Αριστομένους, με τους αγρότες που έφτασαν με τα τρακτέρ από το Σουληνάρι Πυλίας.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες το πρωί κατέλαβαν τις εισόδους της Αγροτικής Τράπεζας και της Eurobank στο Άργος και στην συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προκλήθηκε, προ στιγμής, ένταση για ένα πανό, μεταξύ απεργών, αφενός μελών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού Δημήτρη Κορδέλα και αφετέρου μελών του ΠΑΜΕ, η οποία δεν πήρε έκταση και έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Σπάρτη και Κόρινθο, με μικρότερη όμως συμμετοχή εργαζομένων.