«Ανένδοτος» δικαστών και εισαγγελέων κατά του μνημονίου

Καταθέτουν νέες αγωγές και αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους


ΕΛΛΑΔΑ
22:22
15/01/2013
«Ανένδοτος» δικαστών και εισαγγελέων κατά του μνημονίου
2
loading

Στις 19 Ιανουαρίου 2013, οι δικαστές και οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, συνεχίζουν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο αγωγές κατά του Μνημονίου ΙΙΙ για την μείωση των αποδοχών τους.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο στις 10.00, έκτακτη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μελών της, στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του σώματος.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 16 Σεπτεμβρίου 2012 οι δικαστές βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των μισθών τους και την αναδρομική περικοπή των αποδοχών τους, που τους υποχρεώνει να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν μετά την 1η Αυγούστου του 2012.

Αρχικά οι δικαστές απείχαν από τα καθήκοντά τους από τις 10.00 έως το τέλος του ωραρίου των δικαστηρίων (15.00), ενώ μεταγενέστερα αποφασίστηκε ο περιορισμός της αποχής από τις 12.00 έως τις 15.00.

Πάντως, κατά την επίμαχη γενική συνέλευση της ΕΔΕ θα προταθεί από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της και δύο απλά μέλη, να στηθούν την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2013, κάλπες σε όλη την Ελλάδα (όπως γίνεται, δηλαδή, κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ).

Σύμφωνα με την πρόταση των τεσσάρων, οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να συνεχίσουν τις διακοπές συνεδριάσεων των δικαστηρίων καθημερινά από τις 10.00 έως τις 15.00 ή εάν θα πρέπει να διακόψουν τις κινητοποιήσεις. Προς ψηφοφορία μπορεί, ακόμα, να τεθεί όποια άλλη πρόταση κριθεί κατάλληλη από την Γ.Σ. του ερχόμενου Σαββάτου. Μέχρι, δε, τις 27 Ιανουαρίου 2013 θα ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ., δηλαδή διακοπές συνεδριάσεων καθημερινά από τις 12.00 έως τις 15.00.

Παράλληλα, την ίδια μέρα (19.1.2013) πραγματοποιούν, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 13) στις 11.00, γενική συνέλευση τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με ακριβώς το ίδιο θέμα, δηλαδή την παράταση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Πάντως, όπως έλεγαν σήμερα δικαστές, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει κάποια «κίνηση» για ν' ανοίξει ο διάλογος και να εκτονωθεί το κλίμα.

Δύο ημέρες μετά θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών (Λ. Ριανκούρ 85), η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ, τρεις ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 24 Ιανουαρίου 2013, θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους σε έκτακτη, και πάλι, γενική συνέλευση, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εκτός, όμως, από τις γενικές συνελεύσεις, οι δικαστές συνεχίζουν να καταθέτουν αγωγές στο Μισθοδικείο κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής περικοπής των αποδοχών τους, κ.λπ. Σήμερα, στο Μισθοδικείο κατατέθηκαν από 46 δικαστές δύο ομαδικές αγωγές (28 και 18),  και από τέσσερις άλλους ατομικές αγωγές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Nikos-Nikos .

    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ποπολο , ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ . ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ . . . . ΘΕΟΣ Ο ΜΑΜΟΝΑΣ ! ! !

  2. avatar nikolaos

    βάλτε βάλτε τώρα που γυρίζη ,οοοπ βάλτε όλοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει