Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο γιατί τους ενοχλούν τα προσφυγόπουλα

Αντιδράσεις για έλλειψη εμβολιασμών - Τι λένε οι εκπαιδευτικοί


ΕΛΛΑΔΑ
13:58
08/03/2019
Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο γιατί τους ενοχλούν τα προσφυγόπουλα
32
loading

Προβληματισμός επικρατεί στα στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών αλλά και στους ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου της πόλης συνεχίζουν για τρίτη ημέρα να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπου το απόγευμα λειτουργεί δομή εκπαίδευσης προσφυγόπουλων.

Οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν τηρηθεί τα κριτήρια που προβλέπονται ως προς τη δημιουργία δομής υποστήριξης εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο και δεν έχει ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο εμβολιασμού των παιδιών.

Από τα 103 παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο για τρίτη ημέρα απουσίασαν τα 63, με ευθύνη και προσωπική επιλογή των γονέων. Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων, Βασιλική Πρέβεζα, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «έχουν σταλεί επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς όπου διατυπώνουμε ερωτήματα αλλά και τις επιφυλάξεις μας χωρίς να έχουμε λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση».

Οι μαθητές πρόσφυγες του Δημοτικού παρακολουθούν μαθήματα από τις 14:00 έως τις 18:00 και το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Γυμναστική, Πληροφορική και μαθήματα Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών.

Στο 7ο δημοτικό σχολείο είναι εγγεγραμμένα 37 προσφυγόπουλα και παρακολουθούν μαθήματα τα 30. Οι επτά μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, απουσιάζουν σε διαδικασίες ασύλου στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά στα διαλείμματα παίζουν μαζί με τους 20 μαθητές του ολοήμερου σχολείου και όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Φώτης Μπαζάκας «όλα εξελίσσονται αρμονικά και όμορφα, όπως είναι ο ψυχικός κόσμος των παιδιών».

«Γινόμαστε μάρτυρες πολύ ωραίων και συγκινητικών εικόνων» συνέχισε ο διευθυντής του σχολείου, τα παιδιά «αγκαλιάζονται, παίζουν μαζί, προσφέρουν από το φαγητό τους ή τα γλυκίσματα που μπορεί να έχουν στις τσέπες τους». Μίλησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν κάποιοι από τους δημότες των Γρεβενών που πηγαίνουν στο σχολείο και προσφέρουν γλυκίσματα ή ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν εάν υπάρχει ανάγκη στην εκπαίδευση των παιδιών.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα υγιεινής και καθαριότητας του σχολείου, εκτός από μια θέση καθαρίστριας που προβλέπεται από το οργανόγραμμα στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, μετά τη δημιουργία δομής εκπαίδευσης προσφύγων, ο δήμος Γρεβενών έχει προσλάβει και δεύτερο άτομο. Δηλαδή, από τις 14:00 έως τις 18:00, υπάρχουν δυο καθαρίστριες που φροντίζουν τους χώρους υγιεινής για 50 μαθητές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών λειτουργούν πέντε δομές εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, όπου έχουν εγγραφεί 145 παιδιά, εκ των οποίων τα 105 είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα 40 στη Δευτεροβάθμια. Οι τέσσερις δομές βρίσκονται στην πόλη των Γρεβενών στο 7ο και 3ο δημοτικό σχολείο όπου εκπαιδεύονται μαθητές του δημοτικού και στο 1ο γυμνάσιο και ΕΠΑΛ όπου εκπαιδεύονται παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, λειτουργεί και δομή εκπαίδευσης στην Κρανιά Γρεβενών για τα 21 παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στα δύο ξενοδοχεία της ορεινής κωμόπολης.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, Βασίλης Μήτσιαλος, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του Συλλόγου Γονέων για τους εμβολιασμούς των προσφυγόπουλων εξήγησε ότι «δεν εγγράφεται μαθητής στο σχολείο εάν δεν έχει ακολουθήσει πρόγραμμα εμβολιασμού» ενώ πρόσθεσε ότι «τα προσφυγόπουλα σύμφωνα με τις καρτέλες υγείας που έχουν στο φάκελο τους, δεν έχουν τέτοιοι πρόβλημα».

Ανέφερε ότι έχουν γίνει διεξοδικές συζητήσεις με τους συλλόγους γονέων των σχολικών μονάδων όπου εκπαιδεύονται προσφυγόπουλα, στους οποίους με αναλυτικό τρόπο «περιγράψαμε το πλαίσιο υποστήριξης της εκπαίδευσης» και προκειμένου να διαλυθούν οι παραμικρές υποψίες που εκφράστηκαν από ορισμένους για τις συνθήκες διαμονής στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου ως αιτία δημιουργίας ασθενειών, «συνοδεία ειδικών και του ΔΟΜ επισκεφθήκαμε όλες τις δομές φιλοξενίας χωρίς να εντοπίσουμε κάποιο πρόβλημα».

Ο κ. Μήτσιαλος εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δήλωσε ότι είναι ανοικτός και συνεχίζει να συζητά με τους γονείς του 7ου δημοτικού σχολείου, ενώ ανακοίνωσε ότι «από την Τετάρτη 13 Μαρτίου όλες οι δομές υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων θα λειτουργούν σε πλήρη διάταξη» αφού θα έχουν προσληφθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί που προβλέπονται.

Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και στη Σάμο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar Απλός Πολίτης

  Λέτε αυτοί οι γονείς, να ξύπνησαν ξαφνικά ένα πρωί και να είπαν:
  "Από σήμερα δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο Σχολείο".
  Πιστεύετε ότι δεν είδαν τίποτε που να τους φόβισε ή να τους ενόχλησε?
  Από μακρυά όλοι είμαστε αντιρατσιστές, ανθρωπιστές, ευαίσθητοι κλπ.
  Ρωτήστε όμως κάποιον που μένει κοντά τους!
  Ρωτήστε κάποιον που τους νοίκιασε το σπίτι του, σε τι κατάσταση το βρήκε όταν έφυγαν.
  Και κυρίως, σκεφθείτε όπως σκέφτηκε ένας γνωστός μου που του διέρρηξαν το σπίτι, τους έπιασαν και έτσι έμαθε και την προέλευσή τους.
  "Ποτέ πριν δεν είχα σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που παραβιάζει τα σύνορα ενός κράτους, πολύ ευκολότερα θα παραβιάσει την πόρτα ενός σπιτιού", μου είπε.
  Μόνον που το σκέφτηκε κατόπιν εορτής (ή κατόπιν κλοπής).
  Όχι βέβαια ότι όλοι οι Έλληνες είναι νομοταγείς! Απλά το ποσοστό διαφέρει.

 2. avatar Αν σε αυτό

  Τον τόπο υπήρχε κράτος οργανωμένο, θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά οι καθ' ευφημισμό γονείς, που στερούν από τα παιδιά το δικαίωμα και την υποχρέωση της φοίτησης. Και εννοώ τα δικά τους παιδιά! Τώρα, το πόσο σωστό είναι να έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, άνθρωποι που χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους εκβιάζοντας τον αποκλεισμό άλλων παιδιών, καλύτερα θα το έκρινε ένας εισαγγελέας... Αλλά όχι στο μπαχαλο που ζούμε... Σε μια κανονική χώρα.

  1. avatar Ευπατριδης

   Αν σε αυτόν τον τόπο υπήρχε κράτος που να ενδιαφέρεται γι’αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους αυτού του τόπου,τότε δεν θα υπήρχε τέτοιο ζήτημα...

  2. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

   Όταν ο Τσίπρας και η Γερβοβασίλη και λοιποί φασιστεροί στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο, διπλά στα προσφυγόπουλα, τότε μπορώ να αρχίσω να κάνω διάλογο σε εσάς φασιστερά!!!

 3. avatar KALA…

  ΚΑΝΟΥΝ

 4. avatar Άσε ρε

  Θα μας κάνουν μουσουλμάνους χαχαχαχαχα ναι, έχουν μαγικό ραβδάκι που θα μας κάνει μουσουλμάνους. Καλύτερα να γίνει αυτό μπας και σταματήσουν αυτά τα σχόλια, εχουν κατάντησει ανυποφορα ηλίθια. Οι Έλληνες χριστιανοί της Θράκης, έγιναν μουσουλμάνοι εξαιτίας των Πομάκων; Δηλαδή πόσο αδύναμη πίστη έχετε στην θρησκεία σας;
  Είστε και αντιεμβολιαστες; Η γη είναι επίπεδη; Η Αυστραλία δεν υπάρχει; Υπάρχουν και σαυρανθρωποι; Τι πετάτε στη φωτιά ρε; ΤΙ;

  1. avatar Ευπατριδης

   Εσάς...

 5. avatar TITOTITO

  ΟΥΣΤ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΙ.ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΑΛΕΚΟΥ

 6. avatar Αν απουσιάζουν σε διαδικασίες ασύλου στη Θεσσαλονίκη, τότε προφανώς δεν έχουν πάρει άσυλο ακόμα!

  Άρα δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΕΣ & ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ!

 7. avatar Κοιτάτε με τι ύπουλη προπαγάνδα σας περνάνε μήνυμα οι ανθέλληνες υπερ των λάθρο

  Αντε πάλι με την ανθελληνική προπαγάνδα, το πρόβλημα είναι ιατρικό και όχι λαθρομεταναστευτικό που επίσης είναι και αυτό αλλά σε δεύτερο βαθμό.

 8. avatar dekatesera

  NEWSBEAST το προβλημα δεν ειναι στα προσφυγοπουλα οπως τα λες θελωντας να περασουν διαφορα μηνυματα. Το προβλημα ειναι οτι καποιοι θελουν να μας κανουν ξενους στη χωρα μας να γινουμε μουσουλμανοι να παμε 300 χρονια πισω και να διαλυθουμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Αυτα τα ολιγα για να ανοιξουν τα ματια τους κατι κουταβια που και καλα προσφυγες και τριχες. Η υποθεση βρωμαει απο παντου δεν ειναι απλως λαθρομεταναστευση

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Αυτό με τη μανία καταδιώξης να το κοιτάξεις όσο είναι νωρίς

   1. avatar ???????

    εξ ιδιων κρινης !

   2. avatar Ελληνοαμερικανος

    Εσυ όμως είδες τι έπαθες για να μην κοιτάζεις πίσω σου.

 9. avatar Άθεος ανθέλληνας δλδ συριζαίος

  Αυτή είναι η άποψη του διορισμενου συριζαίου, την άλλη γνώμη θα την διαβάσουμε; Γιατί για τις θέσεις της κυβέρνησης διαβάζουμε ένα ολόκληρο άρθρο ενώ για τις θέσεις των γονέων διαβάζουμε μια πρόταση.

  1. avatar Γιατί οι χαυγιτες

   Δυσκολεύονται να συντάξουν κάτι παραπάνω από μία πρόταση

 10. avatar Γιωτόπουλος!

  ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ,.. ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΞΕΥΤΙΛΑ... Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ..ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΤΣΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ.

 11. avatar Άσε ρε

  Δεν θέλετε να πηγαίνουν μικρά παιδιά στο σχολείο που δεν ξέρουν από μισος. Εγώ όμως θέλω να πάτε να σας δει κανένας γιατρός. Μπορεί να είναι κάτι επικίνδυνο για την κοινωνία.

  1. avatar Ευπατριδης

   Για την κοινωνία όχι,για σας...σίγουρα.

 12. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Τι τους πείραξε τους κομπλεξικους που κάνουν το απόγευμα μάθημα προσφυγοπουλα. Ποσο κομπλεξικός είναι κάποιος που στηρίζει τον κοινωνικό αποκλεισμό παιδιών; φοβούνται μάλλον οι χρυσαυγιτες γονείς ότι τα προσφυγοπουλα θα περάσουν σε απόδοση τα δικά τους

 13. avatar Ένας πολιτης

  Σιγά που σας νοιάζει να μην έχουν τα αγόρια σας λάθος πρότυπο!!!!! Στην Ελλάδα βλέπεις έχουμε τοοοοσο ψηλά τις γυναίκες!!!!

 14. avatar 2019

  Δίκιο έχει ο κόσμος και αντιδρά! Φέτος έχουν αρρωστήσει ποιό πολύ τα παιδιά από άλλη χρόνια!Και δεν είναι πρόσφυγες. Είναι λαθρομετανάστες και παιδιά τσιχαντιστων!

  1. avatar Δικαι εχεις

   Με τον ιδιο τροπο που ηταν μωαμεθανοι οι προγονοι σου δηλαδη εκτος αν νομιζεις οτι εισαι "φυλετικα καθαρος" ..σκοταδοψυχοι φασιστες

 15. avatar LRN

  'Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο γιατί είναι Ζούγκλοι και κομπλεξικοί.'

 16. avatar gataki

  Σιγά ... και τι έγινε? ... τα Γρεβενά στην Μακεδονία είναι .. πουλημένη την έχουμε ... μην ασχοληθείτε ...!!!

 17. avatar nikolakis2

  Ολα ειναι καλα μεχρι να γινουν πλειοψηφια οι μουσουλμανοι...μετα να δειτε ποσο καλα θα ειναι!Το ιδιο τους το κορανι το λεει.Να ειστε προβατακια και καλοι οταν ειστε σε μειοψηφια.Οταν γινεται περισσοτεροι απ τους απιστους τοτε........ξεκινηστε..........

 18. avatar Aimilios

  Ανετος ο συριζαιος διευθυντης!!!
  Βαζει παιδια που εχουνε μεγαλωσει μαθαινοντας οτι η θεση της γυναικας ειναι στην κουζινα και οποια κυκλοφορει εξω ασυνοδευτη και χωρις μπουργκα ειναι πορνη ,
  τα βαζει μαζι με μικρα παιδακια και κοριτσακια και ολα καλα...

  1. avatar Οι γονείς

   Που θεωρούν δικαιωμά τους το να στείλουν ή όχι τα παιδιά τους στο σχολείο, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, κατά τη γνώμη σου! Όπως και το ότι παιδιά 6-11 ετών έχουν ρατσιστική αντίληψη εναντίον των γυναικών! Και μάλιστα, κατά την αποψή σου, θα την εκδηλώσουν στα άλλα παιδιά! Κι εμείς τι να πούμε που στέλνουμε τα παιδιά μας στα ίδια σχολεία με τους χαυγιτες, που εκπαιδεύουν τα παιδιά τους ως τραμπούκους και μαχαιροβγαλτες; Αφού εμείς δείχνουμε κατανόηση και συμπόνια στα παιδιά σας ( δεν φταίνε που σας έχουν γονείς) δεν μαζεύεστε λιγάκι;

  2. avatar Ειπε ο τυπος

   Για τη θεση της γυναικας που εκραξε κατω απο το ρεπορταζ για τη πορεια που εκαναν γυναικες σημερα, λεγοντας οτι νιωθει μεγαλη θλιψη..φασιστακια μονοκυτταροι οργανισμοι

  3. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Τότε να μη βάζει και τα χρυσαυγιτακια μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά..

   1. avatar Ευπατριδης

    Δεν γίνεται,ειναι πολλά...

 19. avatar νόμιζα

  ότι μόνο στην Σάμο συμβαίνει αλλά συμβαίνει και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει