Σήμερα το απόγευμα μαθητές -μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα- και εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό τμήματος της Β. Όλγας για περίπου μια ώρα, ζητώντας οριστική λύση στα μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα που κράτησαν, σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, κλειστές τις πύλες του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Τυφλών Β. Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ», Νίκο Μουζακίτη, εξαιτίας του μεγάλου χρέους για την εξόφληση προμηθευτών και εργαζομένων και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της Σχολής, που σιγά-σιγά άρχισε να ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ιδρύματος προχώρησε σε συμβολική κατάληψη της Σχολής, έχοντας ως συμπαραστάτες όσους δουλεύουν στο ίδρυμα.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Ελένη Καρυπίδου, ανέφερε ότι τα προβλήματα της Σχολής έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια και για το λόγο αυτό χρειάζεται άμεσα ένα πρόγραμμα εξυγίανσης.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα περιμένουμε μια δεσμευτική ενημέρωση για τη Σχολή» τόνισε η κ. Καρυπίδου, «αλλιώς από το πρωί της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, θα κατασκηνώσουμε μπροστά από το υπουργείο Υγείας Διατροφής και Άθλησης, αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουμε, όσο χρόνο και αν χρειαστεί, έως ότου τα αρμόδια Υπουργεία (Υγείας και Παιδείας), δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα».

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει σταλεί ενημερωτική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η κίνηση των οχημάτων γινόταν, στο ύψος της Σχολής Τυφλών, μόνο από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας της Β. Όλγας.